De Roparun vindt plaats in het weekend van 23 t/m 25 mei. Het is de beroemde langste estafetteloop vanuit Parijs (of Hamburg) naar Rotterdam. Thema van dit jaar; ‘Walk of Fame’. Voor de Roparunteams staat vanaf de Oude Tol (Antwerpsestraatweg) door Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat een geweldige ovatie te wachten. Een groots welkom; kleurrijk, muziek, dans, versiering met een enthousiast publiek. Alle betrokken bewoners langs de route en allen die zich verbonden voelen met dit Avontuur voor het Leven doen hun uiterste best er weer een geweldig feest van te maken.

Een Walk of Fame met herkenbare sterren, bloemen, een foto-shoot en natuurlijk niet te vergeten de felbegeerde handtekening. We ontvangen de teams als ware beroemdheden!

Allen die zich verbonden voelen met dit Avontuur voor het Leven maken het geheel tot een fantastisch evenement van saamhorigheid. 

 

 

ACTIVITEITEN langs de route

Geen feest zonder spontane acties en activiteiten. Graag vernemen we van u wat u dit jaar (weer) wilt gaan doen om de ware ‘Walk of Fame’ uit te stralen en te vieren. Meld je aan via ons mailadres. Maak een feest langs de route samen met uw buren, vrienden, naasten!

 

 

GE-DICHTERBIJ bundel

We willen iedereen uitnodigen, oud en jong, om een kort gedichtje in te leveren met als basisgedachte Avontuur voor het Leven. Wat doet het jou om mensen met kanker dat extraatje van meer leven te bieden; die lach, geruststelling, fijne benadering, aandacht, ontspanning, dat gewone, dat gevoel van erbij horen, en bovenal die energie-prikkel. Vanuit alle inzendingen zullen er 50 worden gekozen die in een dichtbundel zullen verschijnen. Een jury zal er drie uitkiezen waarvan dan de tekst op een banier zal worden vermeld met een kunstafbeelding van Sjoerd van den Boom op de achtergrond.

De bundel zal te koop zijn en de opbrengst gaat rechtstreeks naar de Roparun.

Kom ‘dichterbij’ en doe mee. Een mooie bijdrage voor ieder die hier weer extra levenslust uit kan halen.

 

 

Groots ONTBIJT

Naast de activiteiten langs de route is er dit jaar een groots ontbijt, €5,00 p.st, van 03.30 tot 12.00 uur te verkrijgen op de Grote Markt. Wil men met een groep groter dan 10 personen hier aan deelnemen dan dient dit vóór 20 mei gemeld te worden via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De opbrengst van dit ontbijt gaat naar Roparun gerelateerde doelen in onze regio, dus dichtbij. Hoe meer ontbijtjes hoe meer we kunnen betekenen voor extra zorg voor de kankerpatiënt!

 

 

BELEVINGSMONUMENT

Aan de Burg. Stulemeijerlaan op de grasweide tegenover ’t Rijks zal een bijzondere activiteit plaatsvinden in samenwerking met Sjoerd van den Boom en  leerlingen van ’t Rijks. Zondagmiddag 24 mei wordt een gezellig samenzijn georganiseerd voor en met de buurtbewoners en belangstellenden in de tent op het grasveld tegenover ’t Rijks. Muziek, voordrachtjes, koffie en koek creëren een moment van samenzijn. Aansluitend krijgt ieder de gelegheid een kaartje of een lint te schrijven, evt.foto op te hangen, een kaarsje aan te steken, moment om in stilte te gedenken en levenswensen uitdragen voor hen die dat zo nodig hebben. Het belevingsmonument is, aansluitend op deze buurtactiviteit open van zondagmiddag 24 mei vanaf 14.00 t/m maandag 25 mei 13.00u. Vrijwilligers van VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant/Tholen) staan klaar om, indien nodig, begeleiding en ondersteuning te bieden.

De Roparunteams komen langs deze locatie. U bent van harte welkom om dit samen te beleven; het Avontuur voor het Leven.

 

 

ROPARUNSTAD

Maken we de Roparun doorkomst voor de teams onvergetelijk, dan is er meer kans dat onze gemeente om  wederom Roparunstad te worden. Projecten waaraan dat geld wordt besteed zijn bijv. inrichting hospice, workshops Look Good-Feel Better, kookworkshops voor gezinsleden van een kankerpatiënt, complementaire zorg, hoofdkoelers, speciale chemotherapiestoel, verblijf in vakantiehuisjes, aangepast muziekinstrumenten etc. Alles om meerwaarde van leven te bieden aan de kankerpatiënt. We hopen dat ook dit jaar de teams hun stem willen uitbrengen op onze gemeente Bergen op Zoom.  Laten we met zijn allen dit jaar trachten die mooie prijs binnen te halen!

 

 

Nieuwsbrief / Word VRIEND van Roparun Bergen op Zoom

De Stichting Roparun Bergen op Zoom biedt u elke maand een nieuwsbrief aan met daarin informatie over wat er zoal speelt. Heeft u interesse deze nieuwsbrief te ontvangen meld u dan aan via onze website.

Wilt u op uw manier (meer) uw steentje bijdragen word dan VRIEND VAN ROPARUN BERGEN OP ZOOM. Voor 10 euro per jaar bent u het gehele jaar VRIEND. U ontvangt dan automatisch onze nieuwsbrief. Het initiatief geldt voor particulieren; ondernemers verwijzen wij graag naar onze sponsormogelijkheden. Meld u aan via onze website en word Vriend-voor-het-Leven.

Wees erbij, want SAMEN kunnen we heel veel betekenen voor de ander.

Het raakt jou ook. Laten we de teams extra energie geven op weg naar de finish in Rotterdam!

 

Informatie te verkrijgen:

Stichting Roparun Bergen op Zoom        Mail           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pastoor Jutenlaan 54                             Website     www.roparunbergenopzoom.nl
4624 GT  Bergen op Zoom                    Facebook   www.facebook.com/RoparunBoZ

Tel. 0164-243022/06-42531920          Twitter    @roparunboz