De voorbereidingen voor het monumentenweekend in september zijn inmiddels in volle gang. Vorige week vergaderde het stichtingsbestuur van de OMD Roosendaal om de plannen door te nemen en ook landelijk is de aftrap geweest met diverse bijeenkomsten.

 

Het thema van dit jaar is 'Kunst en Ambacht'. Het monument is dé plaats waar kunst en ambacht samenkomen. De dagen vinden plaats op 12 en 13 september. Op de vrijdag voorafgaand bezoeken de schoolklassen enkele bijzondere locaties.

 

In Roosendaal zijn diverse monumenten vrij toegankelijk, waaronder - uiteraard - de St Jan, het Tongerlohuys, het Raadhuis, het Seinhuis en diverse kerken. Maar ook enkele particuliere monumenten zijn te bezichtigen. Aan het volledige programma wordt gewerkt. Naar verwachting is medio juli bekend welke locaties deelnemen.

 

Op zaterdag 12 september ligt in Roosendaal het zwaartepunt, dan zijn de meeste monumenten toegankelijk en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het stichtingsbestuur heeft een stijlvolle autobus uit 1961 geregeld die deze dag een vast traject rijdt. Belangstellenden kunnen hiervan kosteloos gebruik maken.

 

deelnemen

Het stichtingsbestuur hoopt dat zoveel mogelijk monument-eigenaren deelnemen aan de dagen. Het in de belangstelling brengen (en houden) van ons erfgoed staat garant voor behoud ervan.

Wie wil deelnemen aan één of beide dagen, neemt het beste contact op met de St. Open Monumentendag Roosendaal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdige aanmelding is belangrijk, zodat gezorgd kan worden voor publiciteit via de uit te brengen folder. Ook wordt er dan rekening gehouden met een extra vlag en promotiemateriaal.

 

vrijwilligers

Wie graag wil helpen tijdens het weekend is van harte welkom zich aan te melden. Voor alle opengestelde panden zijn toezichthouders nodig en ook mensen die willen rondleiden zijn welkom. Uiteraard worden medewerkers voorzien van de nodige kennis.