Kinderen op pad voor de SamenLoop voor Hoop



Maar liefst drieduizend sponsor-enveloppen zijn er deze week uitgedeeld op basisscholen en verenigingen in Bergen op Zoom en omstreken. Daarmee trekken kinderen er op uit om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De inzamelingsactie hoort bij de KinderSamenLoop die plaatsvindt op zondag 28 juni van 10.30 tot 11.30 uur op sportpark Rozenoord. Het is een van de programma-onderdelen van de SamenLoop voor Hoop, het 24-uurs wandelevenement voor KWF Kankerbestrijding. Omdat in zoveel families volwassenen maar ook kinderen te maken hebben  met kanker, kunnen alle kinderen in Bergen op Zoom en omgeving ook hun steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker. Op zondag 28 juni mogen ze een uur lang wandelen op sportpark Rozenoord tijdens de KinderSamenLoop.

Marco Polo

Een van de scholen die dit jaar meedoet aan de KinderSamenLoop is basisschool Marco Polo. Annemiek Martens, directeur van de basisschool vertelt: Toen de uitnodiging kwam om deel te nemen aan de KinderSamenloop hoefden we niet lang na te denken. Het team van Marco Polo antwoordde met een volmondig ‘ja’ op de vraag of we mee zouden doen. We vinden het belangrijk om samen met onze kinderen stil te staan bij de ziekte kanker, en om er samen iets voor te doen. Ons streven is dat al onze 160 leerlingen die dag meelopen onder begeleiding van leerkrachten en ouders. We zijn nog druk aan het nadenken wat voor actie we gaan organiseren om geld in te zamelen voor het KWF.”

Hoe kunnen kinderen meedoen?

Voor 1 euro kan een kind al meedoen. Kinderen wandelen een uur lang voor het goede doel (minder mag natuurlijk ook) op het parcours op sportpark Rozenoord te Bergen op Zoom. · Als kinderen willen, kunnen ze extra geld inzamelen met de sponsorenvelop. Ouders en docenten mogen hun kinderen tijdens de KinderSamenLoop begeleiden. Ook kinderen die nog in een buggy zitten zijn van harte welkom.

Geen sponsorenvelop gehad

Wie op zijn of haar school (nog) geen sponsorenvelop heeft gekregen, kan toch al aan de slag. Op de website www.samenloopvoorhoop.nl/bergenopzoom kan deze gedownload worden. Ook is daar meer informatie te vinden over meedoen aan de KinderSamenLoop.

Amusement voor jong en oud

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wandelen teams 24 uur op het parcours van sportpark voor het goede doel. Naast het wandelen is er nog veel meer te doen: 24 uur lang amusement met optredens van gave bands, bijzondere zangers en zangeressen, groot en klein talent, een grote braderie, springkussens en heel veel ander vertier voor de kids. Een uniek evenement wat je niet wilt missen. Kijk voor meer informatie en het programma op: www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl en op www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom