Presenteren: Werkbeurs en Vrijwilligersmarkt.

Vrijwilligersmarkt groot succes

Een prachtige zaal, 31 enthousiaste organisaties die ieder hard op zoek waren naar helpende handen en een tevreden publiek. Dat waren de ingrediënten van de vrijwilligersmarkt 2015.

Woensdagavond 4 maart was het dan zover, de vrijwilligersmarkt ging van start in De Stoelemat. Voorheen bekend als de Kansenbeurs, maar nu wegens een splitsing de vrijwilligersmarkt genaamd. Deze eerste editie bracht maar liefst 57 matches op!

Ruim dertig organisaties waren aanwezig, allen met een gezamenlijk doel ‘die paar extra handjes vinden’.  Ook was er voor alle geïnteresseerden een workshop te volgen. Namens het Vrijwilligersinformatiepunt werd men door Katja Kley geadviseerd over vrijwilligerswerk.  Ook was de ISD aanwezig als aanspreekpunt vanuit de gemeente.

Dat deze editie zo geslaagd is geweest, is voornamelijk te danken aan de succesvolle samenwerking van de partners. Bakhuys Brood en Banket en Bakker Groffen zorgden voor een heerlijke broodmaaltijd voor alle standhouders. Fotograaf Gijs Proost heeft de avond op de gevoelige plaat vastgelegd .En Sardonos Promoties heeft in samenwerking met De Stoelemat voor een schitterende zaal gezorgd. Dankzij alle betrokken partijen kan er opnieuw gesproken worden van een succesvolle editie!

Werken op de Werkbeurs

Rijen dik enthousiaste bezoekers, een galmende zaal vol standhouders en een Stoelemat vol bezaaid met CV’s, dat was de werkbeurs van 2015! Het spectaculaire evenement werd op woensdag 4 maart speciaal georganiseerd door het Werkcentrum en Samen in de Regio.

Meer dan 600 werkzoekenden namen hun kans om de werkbeurs te bezoeken. In de zogenaamde ‘Tsjakkaroom’ werd iedereen eerst ontvangen. Daar kreeg men eerst een peptalk verzorgd door Roel Soffers van Frame. Na zijn inspirerende woorden opende  hij de entree tot de Stoelemat.  In de zaal konden de bezoekers informatie krijgen bij de verschillende stands zoals  over het starten van een eigen bedrijf. Daarnaast waren er ruim twintig bedrijven aanwezig die hard op zoek waren naar personeel.

Ook waren er workshops gedurende de dag te volgen. Eures informeerde de personen over het werken over de grens en Sterck in Werck gaf de geïnteresseerde bezoekers handige tips over hoe men zich goed kan presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Dankzij Ricoh konden aanwezigen een kopie laten maken van hun cv.

Na het welkomstwoord van wethouder Arjan van der Weegen werd  onder leiding van Joost Ansems, hoofd ISD een lunchseminar gehouden over het in dienst nemen van en het werken met mensen met een beperking. De vertegenwoordigers van RICOH, Heijnen, DHL en  het Werkgeverssericepunt West-Brabant gaven voorbeelden uit de praktijk. Bakker Groffen en Bakker Bakhuys hadden de handen ineen geslagen om tijdens het seminar alle aanwezigen te voorzien heerlijke broodjes en andere versnaperingen, zoals de Bergse Bastaert. Samen in de Regio kon namens Bakker Bakhuys haar bezoekers een primeur voorschotelen, de Strienestoet!

Mede dankzij het grote netwerk van Samen in de Regio is het evenement tot stand gekomen. Zo heeft de Stoelemat haar locatie en materialen beschikbaar gesteld. Stephan Ardon van Sardonos Promoties heeft ervoor gezorgd dat er qua uitstraling niets te missen was. Chris van Klinken heeft naar eigen zeggen een ‘thuiswedstrijd’ gespeeld en kwam dan ook graag de dag op beeld vastleggen. Ook heeft Stichting Samen Werken haar steentje bijgedragen door het inzetten van personeel in de garderobe.

Foto's Chris van Klinken en Gijs Proost.