Ze hadden zich bijtijds verzameld; leden van KBO Brabant, die zich verheugden op de modeshow 50+ die in Gemeenschapshuis De Wittehorst te Halsteren werd gehouden op zaterdagmiddag 28 februari. Ruim 50 dames, allen wel de 50 gepasseerd, waren benieuwd wat voor kleding deze show voor hen in petto had. Er stonden rijen met kledingrekken opgesteld. Het bedrijf Fashion Plus uit Noord Holland houdt modeshows voor 55 plussers in heel Nederland. Het is dus niet toevallig dat zij te gast waren bij de KBO Brabant, een vereniging die juist erg actief is om haar leden alles vanuit een actief leven voor te schotelen. Vooraf zaten de dames al volop te bespreken wat de show zou brengen. Als altijd zijn dames natuurlijk geïnteresseerd in kleding en deze middag was geen uitzondering. Vol gezonde onrust zaten deze en gene wat op hun stoel te schuiven terwijl de klok richting 14:00 uur kroop; het tijdstip dat de show begon.

Het eerste model liep als een heuse professional langs de zittende dames. De show was duidelijk ook op de betere dagen gericht. Lekkere zonnige uitrustingen, luchtig en modern, passeerden de revue onder het goedkeurend geroezemoes van het publiek. De modellen waren vrijwilligers. Ik had ze al van tevoren gezien, enigszins zenuwachtig en nieuwsgierig wat hen te wachten stond. Het oudste model had als jong meisje waarschijnlijk nooit gedacht dat ze nog eens als model kleding zou showen aan een publiek.

Het is tekenend dat juist de ‘eigen’ dames als model acteerden. Maar ze brachten het er bijzonder goed vanaf. De spreekster van Fashion plus gaf tekst en uitleg over de kleding terwijl de modellen op en neer paradeerden en met zwierige draaien alles aan het publiek toonden.

Tevoren had ik al een gesprek met de leiding van het KBO. Het is een erg actieve vereniging die haar leden van 50+ veel wil bieden. Samenkomen voor de gezelligheid, evenementen als deze modeshow, het hoort allemaal bij de doelstelling van de vereniging: het doen participeren in de samenleving en het benutten van talenten. Het was niet alleen een kwestie van kijken. Het publiek wilde de stoffen ook aanraken en kijken hoe de details er uit zagen. De modellen stonden dan ook overal stil waar vragen gesteld werden. Zo stelden de gasten zich maar wat graag op de hoogte over wat de komende mode hen te bieden heeft.

Er werd gewerkt in gedeelten. De modellen moesten zich immers telkens weer in andere kledij hijsen. En natuurlijk zoals het betaamt, moest er ook tijd ingeruimd worden voor een lekker bakje koffie. De KBO is erg actief, maar is ook nog op zoek naar nieuwe leden die actief willen helpen bij het organiseren van allerlei zaken. Voor contact zie: www.kbo-brabant.nl