Zanger Rob de Nijs heeft een nieuw album uitgebracht genaamd Nieuwe Ruimte. Dat is ook de titel van het  theaterconcert waarmee hij op 26 februari 20:00 naar De Maagd in Bergen op Zoom komt. Hiermee deelt hij zijn gevoel van vrijheid en geeft hij een vervolg aan zijn loopbaan die al begin jaren zestig begon. Rob de Nijs verkent steeds nieuwe wegen en put tegelijkertijd uit een enorm repertoire. Het publiek kan rekenen op een mix van rock en romantiek, met nieuwe werk, bekende hits en verrassende pareltjes.

Voor meer info en kaartverkoop: www.demaagd.nl

 

Rob de Nijs is een zanger met een in Nederland onvergelijkbare status. Hij staat al decennia aan de top en kan terugvallen op een onuitputtelijk repertoire van prachtsongs. Waar andere artiesten vroeg of laat gaan leunen op het veilige en vertrouwde, blijft Rob de Nijs in beweging. Hij verraste zijn fans met zijn recente albums, waarop hij nieuwe muzikale wegen verkende. Zijn befaamde theatershows hebben dezelfde dynamiek. Hij zingt vanzelfsprekend nog altijd zijn grote hits, maar grijpt ook terug op mooie albumtracks. Nog altijd pakt hij graag stevig uit, maar er is ook meer dan ooit ruimte voor kleine, akoestische arrangementen. Terwijl hij zichzelf blijft vernieuwen, is er altijd die unieke stem. Een stem waarmee hij kan rocken, maar waar hij ook als geen ander een puur gevoel van romantiek weet te vertolken.

De titel Nieuwe Ruimte kan volgens de zanger op diverse manieren worden uitgelegd. “We hebben onlangs een nieuw huis betrokken, wat voelt als een mooi begin van een nieuwe fase. Het heeft denk ik nog meer te maken met hoe het de laatste jaren tussen mijn oren zit. Na een in verschillende opzichten turbulente periode ben ik in een fase van rust beland. De positieve gevolgen zijn op verschillende manieren zichtbaar. Eén daarvan is dat Belinda weer teksten voor mij schrijft. Daar ben ik blij om. Als weinig anderen weet zij altijd welke woorden het best bij mijn stem passen.”

Rob de Nijs vind het een echt “Rob de Nijs-album”. Het is een combinatie van nieuwe stukken en bestaande nummers die een nieuwe gedaante hebben gekregen.

Met dank aan de samenwerking met Daniel Loheus werd het album van Rob de Nijs Eindelijk vrij in 2010 bekroond met een Edison Pop. Een van de meest opvallende nummers op Nieuwe Ruimte is Bont en Blauw, dat gebaseerd is op Eyes of blue van de Britse zanger en toetsenist Paul Carrack. Rob de Nijs luistert al een paar jaar naar hem. Hij vindt hem een inspirerende zanger en muzikant. Rob de Nijs dook samen met Paul Carrack de studio in om het nummer als duet op te nemen.

 

“Ik merk dat ik in artistiek opzicht meer durf”, aldus Rob de Nijs. “Vroeger wilde ik dat alles mooi en verzorgd was. Nu mag er best een ruw randje aan mijn zang blijven zitten. Het geeft de songs extra diepgang. Ik laat ook veel meer ruimte in de muziek. Soberheid heeft extra zeggingskracht. Het heeft misschien lang geduurd voordat ik dit punt heb bereikt, maar ik ben blij met hoe goed ik nu in mijn vel zit.”