De Stoelemat was afgeladen vol. Als vanouds was het oudere publiek goed vertegenwoordigd, maar ook de jongeren waren massaal te zien. Het is bijzonder om te zien hoe in de zaal als De Stoelemat veel ruimte wordt toebedeeld aan die mensen die wat minder mobiel zijn. Gereserveerde plaatsen op tribunes, voldoende plaats voor rolstoelen in de gangpaden en voor de tribunes, het draagt ertoe bij dat met name deze middag de topmiddag is voor ouderen en minder validen. Natuurlijk is de teneur nostalgisch, maar vooral gaat het om de leut. Prachtig om te zien hoe ook juist de jeugd daarin deel neemt door met verrassende acts te komen zoals het CKB. Al met al was het een topmiddag die veel te snel voorbij ging.

Of ze met een ‘koortje’ mee mochten doen? Daar zat de organisatie niet echt op te wachten want Bergen op Zoom zoemt gewoon van de koren. Maar dit was veel meer; het was een podium vol met zangers, zangeressen, muzikanten met instrumenten en solovocalisten. Het werd een bijzonder teer moment als zo’n gezelschap lof aan de Vastenavend en aan Berrege brengt. Zelfs de Prins kon het niet laten om zich in de grootse gezelschap te mengen en met de hand op het hard luidkeels deel te nemen aan dit bijzondere eerbetoon. Het was een waardig onderdeel van Tussen de Schuifdeure.

Annie kwam nog eenmaal terug; Annie van Club2000 wel te verstaan. Ze had een aantal van haar meisjes meegenomen die vol bravoure nog eens de goede oude tijden bezongen. Annie zelf vleide zich ondertussen tussen de presentatoren van de middag: Bas van Oevelen en Rinie Hagenaars. Een kus hier en een flirt daar deed ze nog even een boekje open over haar Berregse verleden. Klanten kwamen voorbij en de ene kwinkslag volgde de andere op. Het publiek smulde er van en toen ook nog een wethouder voorbij kwam, zonder namen te noemen maar eentje die zéér frequent de dag- en weekbladen weet te halen, toen lag het publiek helemaal in een deuk. Ze eindigde met een loflied aan het verleden.

Stichting Vastenavend nam middels Rob Stuart het woord op het eind van een geweldige middag. De hele familie Nuijten werd op het podium geroepen. Ze werden bedankt voor de bijzondere bijdrage die de familie al jaren levert als het gaat om de organisatie in de Vastenavendtempel van Berrege. Er werd een kwinkslag gegeven naar de inmiddels talrijke panden die de familie uitbaat, en er werd alvast voorop gelopen op een mogelijke verkoop van het oude stadhuis:”Ze zegge da jullie die ok al opgekocht ebbe om ééle sjieke pertije te kenne ‘ouwe”.  Pa Nuijten moest op z’n knieën en werd wel drie keer onder ‘z’n kont geschupt’ toen hij werd opgenomen in de ‘Orde van de gouwe Trap’. De familie was zichtbaar geroerd en het was een bijzonder rmoment om de middag af te sluiten.