De eerste PlaatPoP was voor de liefhebbers een weekend lang smullen. Tijd om eens na te praten met de organisatie. Wie anders dan Marijn Withagen trek ik daarvoor aan zijn jas.

“Het was voor iedereen die erbij was een succes! Of je nu de artiesten spreekt, de mensen van licht en geluid, de vele vrijwilligers die zich ten volle ingezet hebben of de bezoekers; iedereen vond het gezellig en gaf aan het een geslaagd evenement te vinden.” Marijn vervolgt met zijn dank uit te spreken aan iedereen die een bijdrage aan dit succes geleverd heeft waarbij hij niet vergeet om in het bijzonder de sponsors, de vrijwilligers en het publiek te bedanken. Toch proef ik een ‘maar’. “Zo’n eerste editie wil je gelijk goed op de kaart zetten door met name goede aansprekende bands te programmeren. Dit is een dure zaak en dan hoop je dat je daardoor ook een hoop publiek trekt. Ik had bij Racoon meer bezoekers verwacht maar wellicht ligt de oorzaak daarin dat ze amper drie weken er voor in Goes speelden.” Achteraf hoor ik in mijn omgeving vaak geluiden in de trant van ‘oh, was ik toch maar gekomen’. Dat roept natuurlijk om een vervolg op dit mooie initiatief. De locatie is perfect en de voorzieningen zijn aanwezig. Het zou voor de stad Bergen op Zoom een extra positieve impuls betekenen om een dergelijk aansprekend festival binnen de stadsgrenzen te hebben. “We hebben de basis gezet, nu is het zaak de kaders verder uiteen te zetten.” Aldus Marijn. Een dergelijk evenement biedt legio mogelijkheden voor sponsoren. PlaatPoP leverde immers landelijke bekendheid op. “Kortom, als iedereen de handen in elkaar slaat, komt er vast een spetterend vervolg op deze eerste editie. En daar gaan we voor.” Vertelt Marijn.

Vrienden van PlaatPoP II?

Natuurlijk geeft Marijn aan dat zo’n eerste editie altijd pionierswerk is, zo ook de balans tussen kosten en baten. Toch wil hij vol voor editie II gaan:”Na gesprekken met heel veel mensen is er ondertussen een spaaractie ontstaan. Bezoekers maar ook muzikanten die spontaan een bedrag storten op rekeningnr. 563131810 (ABN Amro). Men wil erg graag PlaatPoP beleven.” Mensen die dit muzikale initiatief een warm hart toedragen kunnen dus een vrijwillige donatie op dit nummer storten ten name van M. Withagen onder vermelding van PlaatPoP. Deze spaaractie is de aftrap voor meer acties die PlaatPoP II mogelijk moeten maken, zo verklapt Marijn me.