Hij werd benaderd door een andere gitarist. Of hij geen zin had om met een gelegenheidsband ‘iets’ te doen. Oh ja, ze zouden ook nog enkele optredens in Duitsland doen.

Conrad is een die hard hardrock fan. Sterker nog, het is ook de muziekstijl die hij het liefste omarmt als hij zijn gitaar ter hand neemt.  “Ik werd benaderd door Gert Nijboer.  Of ik interesse had om met een gelegenheidsband mee te doen voor een kleine tour.” Vertelt hij me. “De zanger was een bekende: Neil Turbin.” Ik moet me even terug hijsen in mijn stoel als ik van de eerste verbazing bekomen ben.  Neil Turbin is de zanger van Anthrax, de bekende hardrockband die hun eerste album al weer 30 jaar geleden had. Noem dat maar eenvoudigweg ‘een bekende’. “Het gaat om dat eerste album inderdaad. De ‘Fistful of Metal’Tour is een tribute aan dat eerste album. De huidige Amerikaanse band van Turbin was niet voor handen om aan dit Europese eerbetoon deel te nemen. Daarom werd er een gelegenheidsband om de vermaarde zanger geformeerd met Hans In T Zandt (drums), Gert Nijboer (guitar), Kornee Kleefman (Bass) en Conrad Hultermans (guitar). “Dit is als een jongensdroom die uitkomt. Ik heb zowat alle platen, ben er mee opgegroeid en heb me suf geoefend op die muziek. Dat je er nu deel van mag uitmaken is een hele eer.” De toer kent 4 optredens in Nederland, waaronder Dynamo Eindhoven. Het toppunt wordt wel ‘Headbanger’s Open Air’ in Duitsland. Op dit festival spelen heel wat helden van Conrad zoals Anvil, Diamond Head, Cold Steel en nog vele anderen. “Je kunt je niet voorstellen dat ik als kleine jongen die platen allemaal grijs draaide, en dat je nu voor of na een band als Anvil mag spelen. Dat je de bühne afkomt en die gasten gewoon tegen komt”, klinkt Conrad super enthousiast. De vier optredens in Nederland zijn duidelijk een opmars voor dat Duitse festival. “Maar weet je wat leuk is, maandag 21 juli spelen wij in Café Die Twee in Bergen op Zoom, gewoon lekker in me eigen kroeg en ik hoop dat al mijn vrienden komen.” Richard Stols had er wel oren naar om de kroeg die normaal op maandag gesloten is dit keer te openen voor een hele bijzondere ‘repetitie’. “Sonn, dit moet je gewoon meemaken, want het wordt super.” Weet Richard mij te vertellen.

Gouden kans

Op mijn vraag aan Conrad wat hij er van verwacht komt een eerlijk antwoord:”Ik hoop er gewoon lekker van te kunnen genieten. Maar wie weet wat er van komt. Je staat ineens wel tussen semi professionele en professionele artiesten. De kans op een vervolg op de één of andere manier is best aanwezig.”