This is Africa!  Ikusasa is een nieuwe muziek- en danstheaterproductie uit het Zuid-Afrika van nu. De show is een kleurrijke mix van het dynamische muziek- en dansleven in de Rainbow Nation.   Traditionele gospel, maar ook African house komt voorbij, gebracht door een energieke cast jonge zangers, dansers, acteurs en muzikanten. Op woensdag 27 maart komt Ikusasa met This is Africa! naar De Maagd te Bergen op Zoom. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer info op www.demaagd.nl

Toekomst
Het woord ikusasa betekend “toekomst” in Zulu. Verhalen en toekomstdromen van jongeren vormen de inspiratiebron voor deze nieuwe productie. Je wordt meegenomen naar het bruisende “Alexandra”, één van de grootste townships van Johannesburg, waar een nieuwe generatie haar bestaan opbouwt en dromen probeert waar te maken. Zuid-Afrika is een samensmelting van verschillende culturen, gewoontes en tradities, met een unieke dynamiek. Juist in muziek, zang en dans ontdekken we de onmiskenbare Afrikaanse eigenheid, kleur en vitaliteit. We nemen een kijkje in het leven van de bewoners van 5th Street en maken zo kennis met verschillende muziek- en dansstijlen, maar ook met de karakters en verhalen daarachter.

Choreografe WK 2010

Regisseur Senzo Zama heeft vanuit zijn eigen bedrijf Velvetrobe al voor diverse producties conceptontwikkeling, script en regie gedaan en is gewend om met passie een heel team van cast en creatives aan te sturen. Hij heeft Engels en drama gestudeerd en is nu docent op de universiteit van Pretoria. Daarnaast werkt Senzo veel met dove kinderen in Zuid-Afrika en spreekt hij vloeiend gebarentaal.
Mapule Sesedinyane heeft al een lange staat van dienst als danseres en choreografe en beheerst zo’n beetje alle denkbare dansstijlen. Ze was onder andere als choreografe betrokken bij So You Think You Can Dance Zuid-Afrika en werkte mee aan de choreografie voor de opening- en sluitingsceremonie van het WK 2010.


Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl