Sportief, leuk en indrukwekkend  In het weekend van 14 en 15 september staat Bergen op Zoom volledig in het teken van de SamenLoop voor Hoop: een uniek, 24 uur durend wandelevenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Wethouder Arjan van der Weegen is ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop en kijkt nu al uit naar het evenement dat gehouden wordt op sportpark Rozenoord.

Arjan van der Weegen:‘Ik verwacht dat de Samenloop voor Hoop een fantastisch evenement gaat worden. Sportief, leuk, maar ook indrukwekkend. Met name het feit dat er in Bergen op Zoom 24 uur lang gelopen wordt tegen kanker, maakt dit initiatief uniek en zeer de moeite waard’. Tijdens de SamenLoop wandelen teams met elkaar 24 uur voor het goede doel. Er wandelt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

 

Meedoen aan de SamenLoop is heel gemakkelijk en zo kan iedereen bijdragen aan de strijd tegen kanker. Vorm samen met familie, vrienden, buren of collega’s een team van minimaal 8 en maximaal 24 mensen. Ieder teamlid betaalt in ieder geval € 10 voor het goede doel. Daarnaast kunnen teams hun opbrengst vergroten door tijdens en voorafgaand aan het evenement extra geld in te zamelen. De SamenLoop is géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waar iedereen aan mee kan doen. De opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Naast het wandelen is de SamenLoop een evenement met heel veel amusement en gezelligheid.

 

Arjan van der Weegen vertelt: ’Niet alleen als wethouder, maar zeker ook als privé-persoon heb ik een grote affiniteit met sport. De Samenloop voor Hoop is een mooie combinatie van een goed doel en bewegen. Ik vind het ook een goede zaak dat het een evenement is met een positieve uitstraling: Hoop in plaats van verdriet.’ Want ondanks de ernst van het thema is de SamenLoop voor Hoop een feestelijk evenement.  Er wordt gevierd dat vele mensen kanker al overleven en dat mensen met elkaar hun steentje kunnen bijdragen aan de strijd tegen kanker.

 

(Ex-)kankerpatiënten steunen
De eregasten bij de SamenLoop voor Hoop zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel
survivors genoemd. Zij worden extra in het zonnetje gezet. Zij openen het evenement voor de teams, door de eerste ronde te lopen op het parcours.


Arjan van der Weegen: ‘Een van de belangrijkste drijfveren om ambassadeur te worden voor ‘Samenloop voor Hoop’ is het feit dat ikzelf bijna mijn moeder aan kanker ben verloren. Als de ziekte zo dichtbij komt heeft dat meteen ook een enorme impact op je eigen leven en dat van je hele gezin. In het verleden heb ik ook andere vrijwilligersinitiatieven in relatie tot kanker ondersteund zoals Haste for Life. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik door ‘SamenLoop voor Hoop’ gevraagd werd als ambassadeur’.


Kaarsenceremonie: een moment om nooit te vergeten
Tijdens het evenement is er ook ruimte om mensen te herdenken die de strijd tegen kanker hebben verloren. Een bijzonder moment van herdenking is de kaarsenceremonie die op zaterdag 14 september om 22.00 uur plaatsvindt. Langs het parcours worden papieren zakken neergezet
met een kaars er in. Op de zakken zijn persoonlijke boodschappen geschreven of getekend. Als ’s avonds de kaarsen worden aangestoken, branden er duizenden lichtjes voor al die dierbaren die met de ziekte kanker geconfronteerd zijn. Een emotioneel en onvergetelijk moment voor deelnemers en bezoekers. Bij verschillende verkooppunten zijn de kaarsenzakken te koop voor 5 euro per stuk. Ook via de teams worden ze verkocht.

De volledige opbrengst van dit evenement wordt overgedragen aan KWF Kankerbestrijding en is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek. Wie een team wil vormen, zich als survivor wil aanmelden of een kaars voor hoop wil kopen. Kijk op: www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl
of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ook op Facebook is de SamenLoop te vinden: www.facebook.com/SamenLoopvoorHoopBergenopZoom.