Nieuw:  cursus camera-acteren bij CKB De Maagd. Vind je acteren leuk en hou je van de camera? Wil je ervaring op doen voor audities? Dan ben je bij CKB De Maagd aan het juiste adres!  

In samenwerking met het Cameracollege uit Bergen op Zoom start CKB De Maagd met de cursus “Camera-acteren”. Onder leiding van Martijn Hendrickx maak je kennis met de bijzondere wereld van film, leer je spelen voor de camera en werk je toe naar een kleine filmproductie.

Wat is camera-acteren
Camera-acteren is anders dan acteren in een toneelvoorstelling. De camera ziet alles en komt dichterbij dan je als toeschouwer in een zaal ooit kunt komen. Dat vraagt bijzondere vaardigheden van de acteurs. Je spel moet verfijnder zijn en hoewel je "natuurlijk" moet spelen, moet je je voortdurend bewust zijn van de positie van de camera.

Wat leer je tijdens de cursus
Je leert  met een deskundig oog te kijken naar beelden uit speelfilms, maakt kennis met allerlei cameratechnieken en de effecten die daarmee beoogd worden.  Ga de confrontatie aan met de camera, bekijk de beelden, reflecteer en ga aan het werk met de regieaanwijzingen die je krijgt tussen de opnames door. 
De lessen zijn speels: er is veel ruimte voor improvisatie en scènes uit bekende Nederlandse speelfilms worden ingezet om aansprekende leermomenten te creëren. Maar ze zijn ook doelgericht: er wordt toegewerkt naar het maken van een kleine filmproductie met professionele crew en apparatuur van het Cameracollege uit Bergen op Zoom

Wie is Martijn Hendrickx
De workshop wordt verzorgd door Martijn Hendrickx, acteur en entertainer. Hij speelde onder andere een hoofdrol in de bioscoopfilm De Scheepsjongens van Bontekoe. Momenteel speelt hij een Kindershow in de Efteling en is hij werkzaam voor meerdere Entertainment bedrijven.  Zijn ervaring brengt hij graag over op anderen.

Cameracollege
Het Cameracollege is gespecialiseerd in opleidingen/trainingen voor cameramensen, editors en iedereen die te maken heeft met media. Hiervoor onderhoudt het college nauwe banden met toonaangevende audiovisuele bedrijven, journalisten, regisseurs en andere media-professionals.  Meer informatie op www.cameracollege.nl

Voor wie:  jongeren (v.a. 12 jaar) en volwassenen ( tot 88 jaar)

Cursusduur:  9  lessen van 2 uur en een filmopnamedag (zondag)

Start: 5 november en, bij voldoende belangstelling,voorjaar 2011

Wanneer: vrijdag 19.30-21.30 uur

Prijs:  € 140

Locatie: Blokstallen 3

Inschrijven en meer informatie: voor 1 november via www.ckbdemaagd.nl of bel met 0164 280 500