Steun uw favoriete finalist! Weet u het nog? Vorig jaar won de dorpshuiskamer in Esbeek de finale van de Brabantse Dorpen Derby.

Meer dan 450.000 mensen keken naar de finale van deze zinderende wedstrijd. Wie zou er dit jaar vandoor gaan met de hoofdprijs van maar liefst € 25.000,-? Vanaf 1 oktober kunt u uw favoriet steunen door te stemmen op www.brabant.nl/dorpenderby.  

Mooier, leuker en leefbaarder

De Brabantse Dorpen Derby is een spannende wedstrijd voor de bewoners van de Brabantse dorpen. Bij de Derby draait het om projecten die de leefbaarheid van Brabantse dorpen verbeteren. Elke regio van de provincie is met een mooi project vertegenwoordigd. Dit jaar zijn 85 projecten aangemeld voor de strijd. Op 10 juli hebben de negen gelukkige finalisten al € 10.000,- gewonnen om van hun project een succes te maken. Nu verzamelen zij zo veel mogelijk stemmen om straks de grootste kans te maken op de hoofdprijs. 

Stemmen is simpel

Op de website van de Brabantse Dorpen Derby vindt u alle finalisten op een rij. Daar kunt u tot 1 december direct uw stem uitbrengen. Stemmen is simpel: u hoeft alleen uw e-mailadres in te vullen. U kunt slechts één keer stemmen. Alle stemmen worden daarom zorgvuldig gecontroleerd. Ná 1 december kunt u niet meer stemmen op internet. Want dan zijn alle ogen gericht op de spannende finale op zaterdag 11 december! 

Volg de Derby bij Omroep Brabant

Omroep Brabant zendt de finale live uit op zaterdag 11 december 2010. Het wordt weer een heus tv-spektakel. Maar zo lang hoeft u niet te wachten. Want u kunt de Derby elke week volgen op radio en tv. Omroep Brabant start op zaterdag 2 oktober met een uitzending waarin alle finalisten worden gepresenteerd. Daarna kunt u elke maandagavond kennismaken met twee finalisten. Op zaterdag 6 december passeren alle finalisten nog eens de revue in de slotuitzending voor de finale. Maar u kunt de Derby ook beluisteren. Elke zondag om 12 uur besteedt BrabantLeeft! aandacht aan de finalisten of de wedstrijd. 

De jury

De finalisten worden tijdens de finale beoordeeld door een kundige jury, onder leiding van gedeputeerde Brigite van Haaften. Samen met de internetstemmen bepalen zij tijdens de finale de top drie van de negen finalisten. Daarna kunt u op één van deze drie projecten uw stem uitbrengen via telefoon of sms.  De jury bestaat naast Brigite van Haaften-Harkema uit Fons van Katwijk - voorzitter BAJK, melkveehouder en verkoopleider bij Cehave Landbouwbelang, Imke Schellekens-Bartels - amazone en eigenaar Academy Bartels, Lout Donders - hoofd Varia TV Omroep Brabant en Piet Verhoeven - finalist Brabantse Dorpen Derby 2009. 

Meer weten?

Alle info vindt u op de website van de Brabantse Dorpen Derby www.brabant.nl/dorpenderby

Op wie stemt u?

Dit zijn de negen finalisten:

  1. Vrijwilligers en basisschoolleerlingen uit Langeweg brengen de verwaarloosde kloostertuin Patersbos terug in oude staat.
  2. Het circus is in Boxtel hét thema waaraan alle inwoners, instellingen en bedrijven zich verbinden.
  3. Een evenementenwagen maakt het deelnemen aan de vele buitenactiviteiten in Wilbertoord nog aangenamer.
  4. Met een walk of fame, een podium met fontein en een klein museum is het in Heeze straks elke dag Brabantse Dag.
  5. De in 1964 gesloopte korenmolen De Zwaan in Vinkel wordt opnieuw gebouwd en biedt dan plek aan educatieve en recreatieve activiteiten.
  6. Podium 10 uit Bladel brengt jong en oud bijeen om samen muziek te maken en te beleven.
  7. Hoeve De Vijf Turven in ’s Gravenmoer wordt uitgebreid met een seniorenhotel, een authentiek boerenerf en een tentoonstellingsruimte.
  8. Alle inwoners van Chaam kunnen meegenieten van de faciliteiten bij het wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking De Schans. 
  9. In Someren en omsterken beleven jong en oud op een bijzondere manier de geschiedenis van hun eigen streek met het lespakket Weg uit de Peel