Stichting Evenementen Bergen op Zoom organiseert op zondag 19 september 2010 de eerste Bergse Solex race 2010. In navolging van de plaatsen Biggekerke en Colijnsplaat zal in Bergen op Zoom voor de eerste maal een solex race worden verreden.

Een nieuw evenement op de Bergse cultuur agenda. Een voorbereiding van enige maanden is er aan voorafgegaan. Rens Franken, Peet Hopmans, Johan Goossens en Frits Leenders hebben hun "schouders" letterlijk en figuurlijk onder dit evenement gezet.
Denk aan het regelen van dranghekken, stroo- balen, sponsoren,advertenties, promotie, drukwerk, flyers, programmaboekje, vergunningen verkeersregelaars, vrijwilligers, EHBO, jury, zelfs twee ronde Missen en natuurlijk deelnemers.
Een groot aantal deelnemers heeft zich al aangemeld. Nog meedoen???? Dat kan, lees hieronder hoe aan te melden. De organisatie gaat er dan ook van uit dat dit nieuwe evenement goed bezocht zal gaan worden. Men rekent op vele duizenden bezoekers. Op de binnenplaats van het Markiezenhof zal het rennerskwartier ingericht worden, alwaar menig toeschouwer de solex van dichtbij kan bewonderen. Natuurlijk zijn de racers bereid tekst en uitleg te geven over dit toch wel nostalgisch vervoermiddel.
Het beursplein zal het bruisend hart van deze middag zijn, alwaar het goed vertoeven is met een lekker glas bier met vrolijke muziek in een lekker September zonnetje.
Natuurlijk kunt U als toeschouwer ook plaats nemen langs het Solex parcours. Let daarbij wel op uw veiligheid. De organisatie Stichting Evenementen Bergen op Zoom wenst iedereen veel plezier met deze Eerste Bergse Solex Race.

SOLEX RACE 2010;
Start en Finish op het Beursplein voor het Markiezenhof.
Het eerste startschot zal om 15.00 uur klinken.
De prijsuitreiking zal omstreeks 18.15 uur zijn.
Het parcours waarover de solex racers gaan rijden, START op het Beursplein, Lievevrouwestraat langs de Gevangenpoort, Westersingel,en zo weer de Steenbergsestraat in, met als FINISH het Beursplein.
Er wordt gereden in drie verschillende klassen,
1)Ludieke klasse, dit zijn standaard solexen. Men zal verkleed (thema)deelnemen.
2) Bedrijfs-/cafeploegen - 5 deelnemers per ploeg rijden ieder 1 manche.
3)Special klasse: dit zijn opgevoerde solexen die tot wel 70 km/uur rijden. Deze klasse telt een 10-tal deelnemers en rijden 2 manches. Deelnemers komen vnl. uit Zeeland omgeving Biggekerke.

Deelname aan de ludieke (individueel en/of groep) of café/bedrijfs/vereniging klasse (5 deelnemers) is nog mogelijk.
Geen solex, geen probleem, de organisatie stelt solexen beschikbaar.
Aanmelden via www.stichtingevenementenboz.nl of Grand Café de Grote Slok, Hofstraat, Bergen op Zoom.
Toegang GRATIS