Vanaf 1994 veranderde de toekomst van de Stoelemat. Was het voorheen nog een sportzaal, na aankoop door de familie Nuijten zou de bestemming drastisch veranderen.

Elke  fanatiek zaalvoetballer heeft wel menig ballend uurtje doorgebracht in de zaal die eigendom was van de gemeente Bergen op Zoom. De familie Nuijten begon met een drastische verbouwing waarbij de nadruk met name lag op isolatie. Maar ook de vloeren kwamen aan de beurt, nieuwe inzetwanden, en balkon en een heus gigantisch podium. Na de verbouwing rees er een heuse evenementenzaal uit wat eens een ouwe sportzaal was.

Het nieuwe leven vanaf 1995 begon de zaal met een optreden van Rob de Nijs. Trouwens, het was het tweede optreden. Het eerste was afgelast wegens omstandigheden bij Rob de Nijs zelf. De 2e datum werd echter een groot succes, mede omdat Flat Out als voorprogramma geprogrammeerd stond. Na dit begin is De Stoelemat nu alweer ruim 15 jaar een begrip in Bergen op Zoom. Alle Bergenaren, en mensen uit de verre omgeving, kennen Vastenavendbals als Neuzebal, Dweilbandfestival of De Sluiting. Maar ook is de zaal bekend door de komst van grote artiesten zoals De Dijk, Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Rowwen Heze, en nog meer bekende coryfeeën. Neem daarnaast evenementen als Back to, Volendam avond of Hollandse avond en je ziet hoe groot het aanbod van De Stoelemat is. Wat minder mensen weten is dat De Stoelemat ook complete arrangementen voor bedrijfsfeesten en personeelsfeesten biedt. De grote zaal waar zo’n 2400 mensen terecht kunnen, laat zich gemakkelijk door ingenieuze binnenwanden kleiner maken. Voor nog kleinere feesten zijn er andere kleinere ruimtes beschikbaar. Het is maar wat de klant vraagt en wenst, en eigenlijk kan alles naar maat geleverd worden.

Als je met de mannen van Nuijten praat valt op dat het een echt familiebedrijf is. Naast Pa en Ma Nuijten zijn de drie grootste trekkers de broers, Frank, Jos en Kees. Ze hebben er ook echt plezier in, waarbij ze allemaal een eigen takenpakket hebben. Allemaal staan ze voor de belangrijkste waarde van De Stoelemat: Ambiance. Of zoals Frank het verwoordt: “Het is een ongelooflijk gevoel als je in een zaal de sfeer van een stadion weet te krijgen. Zeker met bands als De Dijk en Flat Out krijg je dat altijd weer voor elkaar”. Het is ook niet voor niets dat deze twee laatste bands tot de favorieten behoren.

Ondertussen is het nazomerseizoen begonnen met op 2 oktober aanstaande de Megaparty ’80. dat wordt gevolgd door optredens van Rowwen Heze, de Hollandse hitparade, Oktoberfest, WC Experience, Flat Out nieuwjaarsconcert, Volendamse avond en Frans Duijts. Kijk maar eens op de agenda van de Stoelemat of van deze site: www.stoelemat.nl of www.bozinbeeld.nl

Hier wat impressies van De Stoelemat.