Doe mee aan de Energy Battle!

De gemeente Bergen op Zoom doet mee met de landelijke Energy Battle van het Klimaatverbond. Inwoners, ambtenaren en raadsleden gaan vanaf 10 oktober de strijd aan met andere gemeenten om zoveel mogelijk energie te besparen. Wie doet er mee?

Nederlandse gemeenten willen hun inwoners, werknemers en bedrijven stimuleren hun energieverbruik te verlagen. Daarom starten op 10 oktober behalve Bergen op Zoom in ieder geval ook de gemeenten Bloemendaal, Heemstede, Den Bosch, Woerden, Barendrecht en Zaanstad met de wedstrijd. Zij leveren samen 21 teams, waarbij zowel ambtenaren, raadsleden, bedrijven als bewoners zoveel mogelijk energie gaan besparen.

Een team bestaat uit 10 personen en bespaart vier weken lang thuis zoveel mogelijk elektriciteit. Alle deelnemers registreren hun energieverbruik. Dat doen zij met behulp van de Wattcher, een energiemeter die inzicht geeft in het stroomverbruik van alle elektrische apparaten in huis. Vervolgens worden de resultaten online bijgehouden. Elke deelnemer krijgt tips om zo veel mogelijk energie te besparen. De gemeente met de grootste behaalde besparing na drie maanden is de winnaar en wordt op 10 februari 2012 bekend gemaakt tijdens de Warme Truiendag.

Een gemiddeld Nederlands huishouden verspilt 14% elektriciteit. Daarnaast krijgen we met z'n allen steeds meer apparaten en gadgets in huis die allemaal elektriciteit verbruiken. Gemiddeld hebben we er zo'n 68 in huis! Met de Energy Battle wil Het Klimaatverbond laten zien dat een gemiddelde elektriciteitsbesparing van 10 tot 20% goed haalbaar is. Als een gemiddeld gezin 15% bespaart scheelt dat zo'n 120 euro per jaar. Besparen is dus goed voor de portemonnee én het klimaat.

Meedoen?
Meld je aan bij Jordy Leenknecht van de gemeente Bergen op Zoom door een email met je gegevens te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.