Het Gezellentoneel pakt weer uit met nieuwe productie. Het Gezellentoneel is in 1926 opgericht. Het is daarmee de oudste toneelvereniging van Bergen op Zoom. Het Gezellentoneel is bekend van het spelen van volkstoneel op een hoog niveau. De nieuwe najaarsproductie heet "Port... Parijs... Paniek!".

De nieuwe najaarsproductie van Het Gezellentoneel is een komedie over menselijke tekortkomingen, hebzucht, stompzinnigheid en politieke corruptie en is gebaseerd op ‘De Revisor’ van Nicolai Gogol. De revisor gaat over de komst van een inspecteur naar een stad voor geheim onderzoek. Het gemeentebestuur probeert met man en macht de politieke wantoestanden te verdoezelen voor de komst van deze inspecteur, als plots blijkt dat er onbekende jonge man in de plaatselijke herberg verblijft. Allen gaan ervan uit dat het hier de revisor betreft. Zij proberen het de man zo goed mogelijke naar zijn zin te maken, met steekpenningen, dinertjes, verlovingen, etc… Totdat blijkt……

Het stuk is bewerkt en wordt geregisseerd door Leezan van Wijk.

De voorstelling

“Port… Parijs… Paniek!” heeft alles wat een theatervoorstelling tot een “feestelijk avondje uit” maakt. Als toeschouwer geniet je van het vlotte toneelspel van Het Gezellentoneel. Na afloop van de avondvoorstellingen vindt een gezellige en muzikale nazit plaats onder begeleiding van Salon- en dansorkest Société Poubelle d’Or.

De voorstellingen en nazit vinden plaats in Stadsschouwburg De Maagd:

  • Vrijdagavond 19 november (aanvang 20.00 uur)
  • Zaterdagavond 20 november (aanvang 20.00 uur)
  • Zondagmiddag 21 november (aanvang 14.30 uur)

Kaartverkoop

Vanaf 18 september zijn de toegangskaarten te koop via Rookshop De Schelde (Antwerpsestraat 119) en de kassa van Stadsschouwburg De Maagd. De entree is  € 15. 

De laatste informatie over de voorstelling is te vinden op www.hetgezellentoneel.nl