Cultureel wandelen door Bergen op Zoom. Gidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) verzorgen vanaf heden een nieuwe stadswandeling, die de deelnemers langs een deel van het industrieel erfgoed in Bergen op Zoom leidt.  Lees verder en bekijk de foto's.

De wandeling start op de Grote Markt en doet het westelijk deel van het centrum en de omgeving van de Kaai aan. De wandeling die ongeveer 2 uur duurt is via VVV de Brabantse Wal te boeken.

Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Stoom (SIEB) heeft de wandeling ontwikkeld als vervolg op het succesvolle boek ‘Bergen op Stoom, productiebedrijven in de gemeente Bergen op Zoom vanaf 1800 tot 1950’. In dat boek bevat een beschrijving van ongeveer 220 productiebedrijven in 32 bedrijfstakken. De bedrijfstakken lopen uiteen van nutsbedrijven, ijzergieterijen, constructiebedrijven en suikerfabrieken tot de productie van keramiek, sieraden, meekrap, snoep, bakkerijproducten, limonades, alcoholische dranken en conserven.

De industrieel erfgoed wandeling staat stil bij zo’n 20 bedrijven. Van de meeste is het oorspronkelijke pand of deel van het gebouw nog te zien. De gidsen staan stil bij een grote diversiteit aan bedrijfstakken waaronder de suikerfabrieken, pottenbakkerijen en alcoholproductie. De wandeling brengt het industrieel erfgoed verleden tot leven.  

voor informatie:

Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Stoom

Marc van der Steen

M. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T.  (06) 46 25 27 20

 

Stichting Bezichtiging Monumenten

M. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T.  0164-234377

Alle foto's zijn in het bezit van SIEB