Café Die Twee organiseert op zondag 5 september voor de 14e keer een dag voor oude Amerikaanse voertuigen. Het lukt elk jaar weer om een spectaculaire dag voor elkaar te krijgen.

Amerikaanse auto’s en motoren spreken al sinds jaar en dag tot de verbeelding. Het geeft een beeld van vrijheid en rebellie. Veelal zijn de vervoersmiddelen helemaal naar eigen smaak verbouwd of ingericht. Het zogenaamde customising komt dan ook uit de States. Café Die Twee slaagt er telkens weer in om een interessante verzameling van Amerikaans ‘Cars & Bikes’ bij elkaar te krijgen. Alle auto’s en motoren zijn te vinden op de Koepelplaats tegenover Café Die Twee aan de Koepelstraat te Bergen op Zoom. Van 11 uur ‘s ochtends tot 17 uur ‘s middags zullen een groot aantal oude Amerikaanse wagens, zoals Chevrolets, Cadillacs en Fords en oude Amerikaanse motoren, zoals Harley Davidsons te bewonderen zijn. Er zal een tap buiten zijn met bier en frisdrank. Het geheel zal opgeluisterd worden door achtergrondmuziek en er zullen Amerikaanse hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn.

Met American Day spelen 2 bands nl. 's middags 14:00 UUR buiten op het plein "DEAR MOM" en 's avonds in het cafe 19:00 uur en "SWEET LORD ANIMALS".

American day zelf begint om 12:00 uur.

Voor de liefhebbers is het een datum die in het geheugen gegrift staat, voor alle anderen is het toch ook een dag om n de gaten te houden. Een gezellige sfeer, live muziek en lekker wat te drinken tegen een achtergrond van glimmende en ronkende auto’s en motoren van Amerikaanse makelij. Beter kan het haast niet worden.

Heb je al de smaak te pakken gekregen en kun je haast niet wachten? Kijk dan maar eens in deze galerij