Als ik iets geleerd heb van de afgelopen periode, is het wel dat je het leven en dierbare momenten moet koesteren.

Toen ik dan ook op Facebook diverse keren de expositie van de Van der Veldes zag passeren, moest ik onmiddellijk aan Gebroedersdag Franken denken. Al een paar jaar trekken we er met de vier gebroeders Franken er op uit. Nico, Sjef, Henk en ik houden er van om zomaar de auto in te stappen  en leuke plekjes op te zoeken. Eigenlijk is de rit zeker zo leuk als de bestemming(en). 

Toen ik het tripje naar het Scheepvaart Museum in Amsterdam had voorgesteld, was iedereen akkoord. Dus de volgende dag had ik online al vier tickets besteld en gedownload op mijn mobiele telefoon; gemak dient immers de mens. Lange ritjes mijd ik nog even en dus was Sjef de chauffeur. Hij had als vanouds zakken drop bij voor onderweg, terwijl Nico vanzelfsprekend weer voor knapzakken verzorgd had en ook de zuurtjes niet vergeten was. Het was ongelooflijk, maar pal voor de deur van het museum was een parkeerplaats vrij, dus die 18 euro voor drie uurtjes parkeren namen we maar voor lief.

Het Scheepvaart Museum is een ontzettend mooie plek waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. Er was een speciale tentoonstelling van Van der Velde en Zoon, twee van de beste kunstschilders van zeezichten en zeeslagen. Vooral Nico als marine fanaat was enthousiast, maar wij eigenlijk niet minder. Wat een geweldige kunstenaars. Hoe zij met licht spelen en de scènes weten te “vangen’ is ongelooflijk. Niet voor niets dat zij op hun gebied eigenlijk bij de beste kunstenaars ter wereld behoren. Buiten was ook nog behoorlijk wat moois “aangemeerd” of voer voorbij. Terwijl mijn broers in de “buik” van het VOC schip rondkropen, schoot ik mooie plaatsjes vanaf mijn bank op de steiger. 

Wat een prachtig museum en alles tot in de puntjes verzorgd. Deze keer hebben we ons op de tentoonstelling van de Nederlandse Zee schilders geconcentreerd, maar er is nog genoeg te zien en dus zullen we er nog wel een tripje aan wagen. 

Na nog even samen gegeten te hebben aan de Grevelingendam gingen we op huis aan. Weer een fijne gebroeders Franken dag die we bij onze herinneringen kunnen bijschrijven. Op naar de volgende.