Een terugkijkje op mijn mobiele verleden

29 maart 2022 - Bergen op Zoom

'Je mag vier weken niet deelnemen aan het verkeer. Dat wil zeggen, geen auto of motor besturen'.

Sja, daar sta je dan. Behalve dat ik nu afhankelijk was van bij voorbeeld mijn broer Henk om ergens te geraken, wist de cardioloog, die me dit vertelde, waarschijnlijk niet wat een straf dit voor mij is. Zeker als het zonnetje er lustig op los schijnt en mijn Indian Scout in de garage rijklaar staat te pronken. Alsof hij zeggen wil:'Kom, we gaan op pad voor een toerke'. 

Auto of motor rijden is mijn passie, het is mijn manier om te ontspannen, alles uit mijn hoofd te blazen en te genieten van het leven. Ik wil voorbij de einder, elk vreemd paadje ontdekken of gewoonweg een stukkie rijden. Het is zo vanzelfsprekend voor mij om even de deur uit te stappen en er op uit te trekken. Om dit niet te kunnen doen, ja als je een verbod opgelegd is, ja dat doet pijn. Niet voor niets schreef ik:

Bikershart

Mijn tweewieler lonkt

naar nieuwe bestemmingen,

nieuwe ontdekkingen en 

nieuwe avonturen die ik deel

met alle vrijgebroken geesten die

genieten van een nakende zomer

en de wind in je gedachten.

 

De rit de bestemming als

kilometers voorbij rollen in

nieuwgereden herinneringen

en hervonden zielsbeleving

nu mijn bikershart bloedt. 

 

Om mijn zinnen te verzetten, spitte ik eens in het verleden en wandelde in mijn herinneringen langs alle motoren en auto's die ik gehad heb. Het is al best een leuke collectie geworden en als je dan ook nog een keer de specificaties van elk vehikel bekijkt dan zie je pas welk een tijdreis het aan het worden is. Kijk maar eens mee