Maria de Fátima kiest voor intiem op 30 november

40 jaar Fado in de CKB Theaterzaal
Maria de Fátima kiest voor intiem

Al op haar twaalfde maakte ze haar eerste fado-album, waarna in de jaren 70 nog eens drie albums verschenen. Op haar veertiende won ze de belangrijkste Fado-prijs ter wereld (Grand Noite de Fado). In 2012 bezorgde ze het Maagdpubliek (zittend bij haar op het podium) een onvergetelijke avond. Haar concert ‘40 jaar Fado’ brengt ze nu samen met haar muzikanten in de CKB Theaterzaal. Voor meer info over dit koffieconcert op zondag 30 november 12:00: www.demaagd.nl of 0164 280555.

 

Na het behalen van de eerste prijs bij de Top 2000 coverfinale met haar bewerking van de André Hazes-klassieker  Zij gelooft in mij, besloot zij zich meer te richten op het zelf schrijven van teksten. Zowel op bestaande melodieën als voor nieuwe composities. Maria de Fátima: 'Ik kan eigenlijk wel zeggen dat deze voorstelling persoonlijker is dan ooit. Ik ben vijftig geworden en weet steeds beter mijn levenservaringen in mijn songs te leggen.' In ‘40 jaar Fado’ geeft de zangeres een overzicht van haar imposante muzikale carrière. Zo zingt ze sinds lange tijd nummers van haar eerste platen. Reken op authentieke, traditionele fado, waaronder klassiekers van haar grote inspiratiebron Amália Rodrigues. Het wordt een avond met het mooiste dat het Portugese levenslied te bieden heeft. “Wat een stem! Wat een overrompelende overtuigingskracht. Dit is het echte werk.” (Het Parool).

 

Maria de Fátima en haar muzikanten brengen Portugese passie in de CKB Theaterzaal, de kleine zaal voor De Maagd. ‘40 jaar Fado’ is een koffieconcert waarbij veel theaterbezoekers gebruik maken van het High Tea arrangement dat je erbij kon boeken.

 

40 jaar Fado – 30 november 12:00, CKB Theaterzaal

Maria Fátima: zang

Daniël Raposo: Portugese gitaar

Hans van Gelderen: klassieke gitaar

Felix Hildenbrand: bas

 

Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl