Progrockband SAGA doet optreden in Bergen op Zoom op 2 mei

De Canadese progrockband SAGA komt in mei voor slechts twee optredens naar Nederland. Eén daarvan vindt plaats in Poppodium Gebouw-T te Bergen op Zoom. Op vrijdag 2 mei staat de band, inclusief frontman van het eerste uur Michael Sadler, op het Bergse podium.

Saga is opgericht in 1977, uit de restanten van de band Fludd. De eerste bezetting bestond uit zanger Michael Sadler, bassist Jim Chrichton, gitarist Ian Chrichton, toetsenist Peter Rochon en drummer Steve Negus. Een jaar later kwam het eerste album uit, op het label Maze. Saga verkocht in totaal meer dan 8 miljoen albums en ze traden over de hele wereld op. Zo stonden ze in 1982 voor het eerst op Pinkpop.

In 2007 kondigde frontman van de band, Michael Sadler, aan de band te verlaten om zich te richten op een solo carrière. Hij werd vervangen door Rob Moratti. In 2011 keerder Sadler terug naar de band om vervolgens het album 20/20 te maken, het twintigste album van de band. Er volgt tevens een nieuwe wereldtour en in 2012 staat de band wederom op Pinkpop.

De muziekstijl is te herkennen aan de gitaarriffs, vaak in harmonie met een synthesizer en complexe keyboard arrangementen. Ondanks dat de band al bijna veertig jaar bestaat, doet dit niets aan de energie van de bandleden af. Muzikaal is het geheel nog altijd hoogstaand, voornamelijk door het geweldige stembereik van frontman Sadler.

Tickets voor het optreden van Saga zijn te koop via www.gebouw-t.nl en www.ticketmaster.nl. Meer informatie over het optreden is te vinden op www.gebouw-t.nl.