Pure rock ’n roll met Danny Vera op 22 maart

Zaterdag 22 maart komt Danny Vera naar Gebouw-T. Danny Vera is onder voetballers bekend van het RTL7 programma Voetbal International, waarin hij elke maandag en vrijdag met zijn band te zien is . Chris Isaac, Roy Orbison en Elvis Presley waren zijn helden en dat is goed te horen aan zijn muziekstijl. Met Danny Vera is het genieten van een fijne portie Americana en Rock ’n Roll.

In 1995 kocht de Zeeuwse Danny Vera in New Orleans een Gretsch ’67 Tennessean. Hij koos deze gitaar om zo het geluid van zijn helden zo dicht mogelijk te kunnen benaderen. Danny Vera begon zijn carrière vervolgens in 1999 met de band Till Dawn. Ze wonnen in 2000 de Zeeuwse Belofte. Twee jaar later ging Danny Vera solo verder, maakte vier albums en bracht een aantal singles uit. Met zijn optredens in de televisieprogramma’s Tour Du Jour en Voetbal International vergaarde Vera nationale bekendheid.

Vanaf 1 november 2013 is het nieuwe album ‘Distant Rumble’ te koop. “Dit is de plaat die ik altijd al in mijn hoofd had”, aldus Danny. Op de plaat is de basis van elk nummer een man en zijn gitaar. “Zoals Rick Rubin Johnny Cash liet klinken: die man, de stem, de gitaar en zijn liedjes”. Tijdens dit album heeft hij muzikale begeleiding gehad van niemand minder dan James Burton, de vaste sologitarist van Elvis Presley.

Zaterdag 22 maart is Gebouw-T het decor voor een zinderende avond vol met folk, country, en blues in een modern jasje. Tickets voor het optreden van Danny Vera kosten €13,50 (exclusief servicekosten) en zijn onder ander verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl. Bezoekers met een Rabobank rekening profiteren van extra korting op vertoon van hun Rabobankpas. Meer informatie is te vinden op de website van Gebouw-T.