Monomyth en meer op Festival Zonder Naam op 8 maart

Het begon vorig jaar als een festival zonder naam, waar bezoekers van Gebouw-T een naam voor mochten verzinnen. Uiteindelijk bleef het Festival Zonder Naam, niet omdat er geen goede inzendingen waren, integendeel, Festival Zonder Naam was juist één van de inzendingen. En zo geschiedde. Festival Zonder Naam laat de stevigere muzieksoorten horen en gaat dit jaar haar tweede editie beleven op zaterdag 8 maart, met Monomyth,  Certain Animals en Dear mom.

Het Haagse Monomyth, met een Bergs tintje dankzij drummer Sander Evers (ex-drummer Gomer Pyle), kwam, zag en overwon. Vlak na de oprichting stond de band al op het befaamde Roadburn Festival in 2013. Ook na het optreden op showcasefestival Noorderslag werd Monomyth overladen met positieve recensies. Het gaat dus erg goed met deze ‘instrumental space kraut stonerrock’ band, zoals ze zich zelf omschrijven. Ondanks dat het instrumentaal is, weten de mannen de spanning vast te houden, met doordachte melodieuze thema’s, goede overgangen en ingenieuze gitaarriffs.

Certain Animals is deels niet onbekend in Gebouw-T. In de band zitten namelijk leden van The Fabulous WannaBeatles, die al eerder succesvol in het podium optraden. Certain Animals brengt echter een heel ander geluid dan de Beatles; ruig eigen werk waarin de stijl van onder andere Triggerfinger, Cream en Kamchatka door klinkt.

De Bergse band Dear moM staat bekend om zijn energieke, krachtige rock composities met invloeden van Porcupine Tree, Rush, Pearl Jam, Led Zepplin, Perfect Circle. Dear Mom is ontstaan in juni 2004. Eind 2012 is hun album'Hazy Journey' uitgekomen.

Festival Zonder Naam vindt plaats op zaterdag 8 maart in Poppodium Gebouw-T. Tickets voor dit concert kosten €4,50 (exclusief servicekosten) en zijn onder andere verkrijgbaar via de site van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl.