Limburg op zijn best met Rowwen Hèze op 13 december


De liedjes van Rowwen Hèze zijn als een hemel op aarde. Vrijdag 13 december laten ze dit in De Maagd (Bergen op Zoom) zien en horen met hun nieuwe theaterproductie ’n Hemel op Aarde. Gebaseerd op de soundtrack die ze gemaakt hebben voor de film Hemel op Aarde, hebben ze ook een nieuw album en single gemaakt. De mannen van Rowwen Hèze zullen ongetwijfeld een hemels gevoel meegeven. Er zijn nog plaatsen vrij. Voor meer informatie www.demaagd.nl.

Grote veranderingen

Na het maken van de soundtrack voor de nieuwe speelfilm film Hemel op Aarde (vanaf januari in de bioscopen met o.a. Jeroen van Koningsbrugge en Huub Stapel) paste dit thema goed bij hun nieuwe theatertour. Na jaren van fanfare, rock en hoempamuziek liet de band in 1997 de feesttenten achter zich om in de theaters ook melancholieke ballades tot hun recht te laten komen.

 

Lof voor de muziek

Aan prijzen ontbreekt het Rowwen Hèze zeker niet. In 1993 ontvingen de Limburgers van Stichting Conamus de Zilveren Harp, in 1999 gevolgd door de Gouden Harp. Vooral geprezen om geloofwaardigheid van zingen in eigen dialect en zanger Jack Poels om zijn teksten. Vanwege de voortdurende propaganda voor de levende muziek ontvingen ze ook de Gouden Notekraker van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond. En in hun jubileumjaar (2010) mocht de band een Edison Oeuvreprijs in ontvangst nemen. Rowwen Hèze bestond toen 25 jaar.
De albums die de band gemaakt heeft gingen ook zeker niet onopgemerkt voorbij. Het debuutalbum in 1991 werd gelijk goed ontvangen door de recensenten en nummers als Zondag, in het Zuiden en Water, lucht en liefde werden met platina en goud bekroond. Ondertussen zijn hits als De Peel in brand en Bestel mar niet meer uit ons hoofd weg te denken en echte klassiekers geworden.

 

De doorbraak

Rowwen Hèze is begonnen als Engelstalig bandje uit de Peel en door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse popmuziek. In 1992 kwam de landelijke doorbraak. Met optredens op o.a. Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt veroverden ze het land. In 1999 stonden ze (niet te vergeten) als support act bij een optreden van de Rolling Stones, en in 2006 bereikten ze met het album Rodus & Lucius de nummer 1 in de Album Top Honderd.

 

Voor meer informatie en kaartjes: www.demaagd.nl