Afscheidstour Seth Gaaikema op 17 december

De afgelopen 55 jaar vermaakte Seth Gaaikema het publiek met zijn taalkunsten en scherpe blik op de maatschappij. Wat ik graag nog zou willen is Gaaikema’s 26e en tevens laatste programma. Hij blikt terug op zijn eigen carrière maar kijkt ook, zoals men van hem gewend is, kritisch naar de samenleving. Op 17 december ‘viert’ de 74-jarige cabaretier zijn afscheid in De Maagd, waarbij Eric Vlasblom hem begeleidt aan de vleugel. Voor meer informatie: www.demaagd.nl.

‘Testament van een springlevende zou je dit laatste programma kunnen noemen,’ zegt Seth. ‘Ik heb 55 jaar in liedjes en teksten commentaar gegeven op de maatschappij. En nu moet de maatschappij het zelf maar doen ... Het is een mooi programma geworden, want ik wil mijn afscheid wel “víeren”'. Seth Gaaikema neemt afscheid met een vrolijk en ook wat emotioneel theaterfeestje, met Eric Vlasblom aan de vleugel.

 

Cabaretier, hertaler en musicalmaker

Gaaikema is geboren in Uithuizen. In 1957 was hij de oprichter van het Groningen studenten cabaret. Hij studeerde af in de Nederlandse Taal-en Letterkunde, iets wat in zijn voorstellingen terugkomt bij zijn woordgrappen en zinspelingen. Na zijn studie gaat hij teksten schrijven, onder andere voor Wim Kan. Zijn eerste eigen optreden als cabaretier was in 1967, eerst met een gezelschap en later met een eigen show. Seth Gaaikema is niet alleen cabaretier maar ook hertaler (o.a. My Fair Lady en Les Miserabele) en schrijver van musicals (o.a. Swingpop en Kuifje: De Zonnetempel).

 

Oudejaarsshow

Wat ik graag nog zou willen is al Gaaikema’s 26e voorstelling. Hij begon in 1967 en maakte in 1969 zijn eerste oudejaarsconference. Zijn grote doorbraak was echter pas een jaar later toen hij in zijn oudejaarsshow Tien Miljoen Geboden de tien geboden van Mozes toetste aan de maatschappij van de jaren zeventig. Later maakt hij ook nog oudejaarsconferences voor Veronica. Hij is een van de weinigen in die tijd die zich waagt aan politiek cabaret. Nu krijgt het publiek nog één keer de kans om van zijn scherpe humor te genieten.

Voor meer informatie en kaartjes: www.demaagd.nl