Workshop cartoontekenen op 14 september

 

Op zaterdag 14 september om 13.00 uur geeft Eric Elich, Bergs cartoonist en illustrator, een workshop cartoontekenen. De workshop is in de  politieke spotprenten en cartoonzaal van Het Markiezenhof. Momenteel is de tentoonstelling Vooroordelen & Stereotypen te zien, deze expositie maakt deel uit van het 18e Nederlands Cartoonfestival. Eric Elich was een van de juryleden van het festival. De jury beoordeelden maar liefst 1801 cartoons, deze werden ingeleverd door zo’n 400 cartoonisten uit 51 verschillende landen. De 100 beste inzendingen worden tentoongesteld in het museum.

 

Deelnemen aan de workshop

Wil je zelf een echte cartoon tekenen en ben je (ongeveer) tussen de 10 en 14 jaar, kom dan langs en doe gezellig mee. Aan de hand van voorbeelden uit de tentoonstelling wordt er uitgelegd hoe je een echte cartoon kunt tekenen en hoe een tekening er grappig uit kan zien. Welke technieken er mogelijk zijn, hoe een grap bedacht wordt, en of het handig is om wel of geen tekst te gebruiken. Van de eerste stap, het bedenken van een idee tot de definitieve uitwerking van de cartoon.

Zelf goed kunnen tekenen is absoluut niet nodig, iedereen kan een leuke cartoon maken. Het gaat tenslotte om het uitbeelden van de grap.

 

Wat: Workshop cartoontekenen met Eric Elich

Wanneer: Zaterdag 14 september van 13.00 tot 14.30 uur

Voor wie: Kinderen tussen 10 en 14 jaar en geïnteresseerden

Waar: Het Markiezenhof, in de tentoonstellingszaal politieke spotprenten en cartoons

Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., entree: gratis