Exclusieve rondleidingen maquette

Tijdens Kunsten in de Monumenten,  op zaterdag 14 en zondag 15 september, geeft dhr. Paul Versijp exclusieve rondleidingen bij de maquette. De tentoonstelling Een versterkt landschap: de maquette van Bergen op Zoom en omgeving in 1747, is te zien in het Koetshuis van Het Markiezenhof.

Ga terug in de tijd en beleef mee hoe Bergen op Zoom er 260 jaar geleden uitzag!
Wat vertelt de maquette ons over de stad en de omgeving en de manier waarop de verdediging van Bergen op Zoom en de linie was ingericht in 1747? Diverse herkenningspunten worden onder de aandacht gebracht zoals de waterschans, de schelde met de slikken en schorren, de fortenlinie met de onderscheidende forten, de toegangswegen tot de stad, delen van het omringende landschap, etc.

De maquette is een replica van de 18e-eeuwse Franse maquette van Bergen op Zoom. Het reusachtige Franse schaalmodel verbeeldt de vestingstad Bergen op Zoom, de fortificaties rond de stad, de directie omgeving met de drie landforten en een waterschans uit 1747. De omvang van het model is bijna 70 m2.

De rondleidingen vinden plaats op 14 en 15 september om 13.30 uur en 15.30 uur bij het Koetshuis van het Markiezenhof. Deelname bedraagt  € 2,50, bij voorkeur inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..