14 en 15 september Kunsten in de Monumenten: Fort De Roovere

Op 14 en 15 september staan Kunsten in de Monumenten weer op het programma in Bergen op Zoom, Halsteren en dit jaar ook Hoogerheide. Meer dan 25 historische locaties, zoals de watermolen aan het Watermolenpad 1 en diverse particuliere panden zoals Kremerstraat 33,  openen dit weekend hun deuren voor het publiek, met tal van culturele activiteiten. Het hele weekend staat in het teken van Macht en Pracht, het landelijk thema dit jaar van de Open Monumentendag.

Workshop cartoon tekenen

Op zaterdag 14 september (14:00-15:30) geeft cartoonist en illustrator Eric Elich voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar een workshop cartoon tekenen. Aan de hand van voorbeelden uit de tentoonstelling ‘Vooroordelen en Stereotypen’ wordt er uitgelegd hoe een echte cartoon getekend wordt en hoe een tekening er grappig uit komt te zien. Inschrijven voor de workshop kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kijk op www.kunstenindemonumenten.nl

 

Fort De Roovere

Zaterdagavond bouwt Borgerij Berhen opden Zoom een 16e eeuws kampement op, waar cavaleristen, kanonniers, roerdragers en andere bogers de nacht zullen doorbrengen. Borgerij Berghen opden Zoom en manege De Paardenhoeve verzorgen op zondag 15 september demonstraties die betrekking hebben op het kampleven en gevechtsexercities uit deze tijd. In de middag breekt de oorlog uit op Fort De Roovere. Tijdens de veldslag zal de cavalerie de Spaanse kant kiezen. Het spektakel begint met inleidende beschietingen door kanonniers en roerdragers. Als de cavalerie de aanval inzet zijn alle borgers bewapend met pieken om de aanval af te slaan. Het spel wordt 2 keer opgevoerd op de zondagmiddag.