Celtic Night met Shantalla, Clementine en AfterpartySh op 31 mei

Bijzondere stemmen en virtuoze muzikanten. De sfeervolle Keltische folk wordt gebracht door de Iers/Schotse formatie Shantalla en de Nederlandse zangeres Clementine en haar band. Beide formaties hebben net een nieuwe cd gemaakt. De avond wordt afgesloten met een optreden van de Folkaholics in de foyer tijdens een gezellige Irish Afterparty. Deze Celtic Night is speciaal samengesteld voor theater De Maagd op vrijdag 31 mei, aanvang 20:00.  Er zijn nog plaatsen vrij. Meer info op www.demaagd.nl.

 

Shantalla is weer terug
Shantalla werd in de jaren ’90 gevormd in België en bestaat uit zangeres Helen Flaherty, gitarist Simon Donnelly, violist Kieran Fahy, gitarist Joe Hennon, fluitist Michael Horgan en accordeonist Gerry Murray. Alle leden van de band zijn van Ierse afkomst, behalve de aanstekelijke Helen Flaherty, zij komt uit Schotland.
Na een pauze van 5 jaar is de band weer terug van weggeweest met Simon Donnelly als nieuwste lid. Hij speelt niet alleen gitaar, maar ook bouzouki, een van origine Grieks snaarinstrument dat veel in Ierse muziek wordt gebruikt.  Volgens het Duitse online muziekmagazine FolkWorld zijn de leden van Shantalla ’ de beste muzikanten in de traditionele folk scene’.


Clementine
Clementine is zangeres en pianiste en maakt folkpop met een moderne sound. Voornamelijk zingt zij in het Engels, maar soms ook in het Nederlands. Ook kleinkunst en opzwepende tunes staan op het programma.  Ze deelt het podium met o.a. de Vlaamse Philip Masure en Nederlandse Siard de Jong.  Philip maakt deel uit van vele folkgroepen in binnen- en buitenland. Hij bespeelt een hele rits aan instrumenten, waaronder gitaar. Als studiomuzikant speelt hij op meer dan 100 cd’s en hij wordt steeds vaker gevraagd als producer.
Siard bespeelt o.a. bouzouki, viool, fluiten en mandoline. Hij is al bezig met muziek zolang als hij zich kan herinneren en reisde door Europa, de Verenigde Staten, China en Australië. Hij treedt regelmatig op met bekende artiesten en produceerde enkele cd’s met Within Temptation.


Afterparty met de Folkaholics
De muziek van deze Eindhovense band is een combinatie van traditionele Irish Folk en eigentijdse feestmuziek. De leden van de Folkaholics noemen dit zelf Folk ‘n’ Loll. Maar volgens hen maakt het niet uit hoe je het noemt. Het gaat uiteraard om de klank, de interactie en de vrolijke sfeer. Met deze live muziek vormt de Irish Afterparty in de foyer een feestelijk afsluiting van Celtic Night.

Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl