Danshit ZOUT terug in theaters

Lovende recensies, genomineerd voor de Zwaan voor beste dansproductie seizoen 2010/2011 én genomineerd voor de Danspublieksprijs 2012.
ZOUT is de succesvolle choreografie van Conny Janssen met 7 ijzersterke mannelijke dansers en live muziek van popgitarist Anne Soldaat. Dit seizoen is ZOUT weer te zien in het theater, op dinsdag 23 april  komen de dansers en Anne Soldaat naar De Maagd in Bergen op Zoom. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer info op www.demaagd.nl.

ZOUT prikkelt, geeft scherpte, schuurt, brengt iets teweeg, in een sterk toneelbeeld van ontwerper Thomas Rupert. Zeven dansers van Conny Janssen Danst en een van de beste gitaristen uit de Nederlandse popscene brengen een spannende mix van dans, muziek en beeld.

****De Volkskrant: “Fraaie vonken van Conny Janssen Danst op intrigerend podium … Fenomenaal.” 
****Het Parool: “Janssen en Soldaat zijn een fascinerend koppel.”
Cultuurbewust.nl: ‘Conny Janssen en Anne Soldaat laten met ZOUT zien dat de krachten van live gitaarmuziek, een sterke scenografie en de lichamen van de mannelijke dansers samen gebundeld in één voorstelling alleen maar kunnen zorgen voor een beeldend spektakel.’

Conny Janssen Danst
Conny Janssen Danst uit Rotterdam is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat bekend om de fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin hoogkwalitatieve dans altijd centraal staat. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen dans in een breder perspectief. Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op nationale en internationale festivals. Hiermee groeide het gezelschap uit tot een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

Anne Soldaat
Anne Soldaat, geboren in 1965, is gitarist, zanger en songwriter. Vanaf 1990 tot 2004 speelde hij in de band Daryll-Ann. Hij werkte mee aan het debuutalbum van Tim Knol, als liedjesschrijver en gitarist. In 2007 richtte Soldaat de band Do-The-Undo op, die zijn enige album uitbracht bij Excelsior Recordings. In 2009 maakte hij zijn solodebuut met het album In another life. Daarnaast heeft hij voor de band GEM gewerkt als bandcoach tijdens het maken van hun album Escapades.

 

Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl