Kind van Herakles, een première - 21 april De Raaijberg

 

Voordrachtskunstenaar Carool Popelier presenteert op zondagmiddag  21 april de première voor Bergen op Zoom van zijn nieuwste verhaalvoorstelling: ‘Kind van Herakles’.

 

De Griekse held Herakles is in de mythologie en beeldende kunst vaak als een macho weergegeven. Maar een van zijn kinderen gaat via familieopstellingen op zoek naar wat voor mens die beroemde vader nu eigenlijk was.

Zijn relaas werpt een nieuw licht op de grote held en laat naast heldhaftige kwaliteiten ook nooit vermoede zwakheden zien. Niets menselijks is de vader vreemd! En daarmee wordt deze mythe juist een zeer aansprekend en menselijk verhaal.

 

Een indringende en ontroerende verhaalvoorstelling vol Griekse mythe, maar zeker ook vol werkelijkheid over o.a. de impact van familiegeheimen.

 

Carool Popelier viert met deze verhaalvoorstelling zijn dertigjarig bestaan als voordrachtskunstenaar. Hij blijft een bevlogen voordrachtskunstenaar en verhaalkunstenaar, gespecialiseerd in oeroude mythen, die handelen over de grootse en verwerpelijke aspecten van het menselijk bestaan.

Hij bewerkt heel subtiel en met respect voor het originele verhaal de mythen om tot verhaalvoorstellingen, die tot inspiratie en nadenken aanzetten.

 

Fraaie klassieke muziekfragmenten op band en diabeelden uit de ‘Herakles-kunst’ van vele eeuwen verhogen de sfeer en beeldkracht.

 

Locatie: Zalencentrum De Raaijberg, Antwerpsestraatweg 267, Bergen op Zoom. Aanvang 14.00 u. Toegang € 12 aan de kassa in de zaal. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 073-6129236. Voor meer informatie www.verhaalapart.nl .