Zanger Customs naar Gebouw-T

August Albert (be)(zanger  Customs) komt zaterdag 22 december naar Gebouw-T. Hij zal daar zijn eerste solo plaat 'You watch too many films, my dear', die hij zelf schreef, componeerde en arrangeerde, ten gehore brengen.

August Albert is Kristof Uittebroek, oftewel de zanger van de populaire Belgische band Customs. Het eerste nummer dat Kristof Uittebroek zelf schreef en zong, heette Rex, een hit waarmee Customs zichzelf meteen op de kaart zette en die vier jaar later stilaan de allure van een belpop classic begint te krijgen. Twee succesvolle albums en 7 radio singles later besluit hij nog een stap verder te gaan: "Als ik nu eens helemaal zelf een plaat zou maken? En me volledig zou overgeven aan muzikale neigingen die misschien niet meteen van deze tijd zijn, maar die ik al geruime tijd slechts ternauwernood de kop kan indrukken?"

Hij schreef, componeerde en arrangeerde elk nummer op zijn eerste eigen plaat 'You watch too many films, my dear' zelf. "Maar deze keer wilde ik all the way gaan, om de plaat zo persoonlijk mogelijk te maken". En dus speelde hij bijna alle instrumenten zelf en diende hij tegelijk ook als producer en recording engineer. Voor de mix van de plaat werkte hij samen met Reinhard Vanbergen, bekend van zichzelf en van Das Pop.

Tickets voor het optreden van August Albert kosten €10,-. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl of bij De Waterput (Bossstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19). Meer informatie is te vinden op de website van het poppodium.