The Fabulous WannaBeatles laten Beatles herleven.

Zaterdag 29 december komen The Fabulous WannaBeatles naar Gebouw-T. Een stel ervaren, jonge muzikanten die de tijdloze muziek van The Beatles met veel enthousiasme speelt. Zowel de beginnummers als de latere, meer georchestreerde songs van The Beatles brengen zij met flair.

Tijdens een vakantie komen Beatle-freaks Thijs van Leeuwen en Floor de Gooijer op het idee om nummers van The Beatles in te studeren. Thijs speelt de partijen van George Harrison en Floor die van John Lennon. Het klinkt lekker en het idee ontstaat om een Beatles-tributeband te beginnen. Ze vragen Niels-Jan van Dijk of hij de bas- en zangpartijen van Paul McCartney wil oppakken en als later drummer Arjan van Helden als Ringo Starr achter het drumstel kruipt zijn The Fabulous Wannabeatles geboren.

Na enkele geslaagde café-optredens gaat de band op zoek naar een toetsenist om ook nummers uit de latere periode van The Beatles op het podium te kunnen vertolken. Egbert Eilander komt in de band als Billy Preston.  The Fabulous Wannabeatles komen in contact met Het Boekingsburo uit de stal van AT Productions. Deze verzorgen voortaan de boekingen. De band treedt steeds vaker op, ook op grote festivals.

Ondertussen breidt het repertoire zich steeds verder uit, net zoals het aantal flightcases met instrumenten en kleding. Om naast het uitbundige café- en festivalpubliek ook meer aandacht te kunnen besteden aan de nuances van de Beatle-nummers start de band, in overleg met AT Theater, in 2007 met hun eerste landelijke theatertour. Het theaterpubliek is enthousiast en de recensies zijn over het algemeen lovend.

Tickets voor het optreden van The Fabulous WannaBeatles kosten €10,-. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl of bij De Waterput (Bossstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19). Meer informatie is te vinden op de website van het poppodium.