De Vereniging Roparun doorkomst Bergen op Zoom kijkt met trots terug op een hartverwamende doorkomst van alle 275 teams aan de op 2e Pinksterdag door Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat.
Dankzij de medewerking van talloze vrijwilligers en bewoners aan/langs de route liepen de deelnemers langs één geel (menselijk) lint van 15 kilomter. Vlaggen, ballonnen, slingers, erebogen, spandoeken en dat alles in de kleur geel, de kleur van de hoop. Langs de route tal van bandjes, dj's, koren en activiteiten, zoals ontbijtjes, kinderactiviteiten, concert Harmonie St.Antonius enz.
Zeker voor alle deelnemers een emotioneel moment bij het scherm aan de Halsterseweg, omgedoopt tot Gele Herdenkingsmuur, waarop namen stonden van overleden teamgenoten, familieleden, vrienden en bekenden. Vele legden hier bloemen weg en staken een kaarsje op.
Het eerste team passeerde ronde de klok van 04.00 uur de Grote Markt, waar speaker Rieny Hagenaars in een geel versierde kiosk (beschikbaar gesteld door Harmonie Kolpingszonen) alle teams op een bijzondere manier aankondigde. De belangstelling was hier enorm (al heel vroeg stonden daar ook de burgemeester, de heer H.Polman, en de wethouders Arjan en Ad van der Weegen en Ad Coppens) en dat was gelukkig ook langs de gehele gele route. Vanaf 06.00 uur kwamen de meeste teams door, waaronder de 6 plaatselijke teams, en dat leverde veel kippenvelmomenten op.
Om 11.00 uur passeerde het laatste team de Grote Markt.

De organiserende vereniging dankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze doorkomst en gaat zich nu al beginnen met de voorbereidingen voor 2013, wanneer de Roparun weer op 2e Pinksterdag langs zal komen.
En nu maar met spanning afwachten of Bergen op Zoom in aanmerking komt voor de verkiezing van Roparunnerstad 2012.
Ze verdient het  !