Op 23 juni a.s. staan het Anton van Duinkerkenpark, het Ravelijn en de voor alle verkeer afgesloten Korneel Slootmanslaan bol van de activiteiten. Die dag wordt voor de eerste keer Park Parcours georganiseerd. Een initiatief van de Stichting Facilitair Bedrijf in samenwerking met de Wijkcommissie Centrum en de RMD (Regionale Milieudienst). Het festijn is een cadeau van het FB aan de jarige stad Bergen op Zoom. Al meer dan tien jaar staat deze club garant voor professionaliteit, kansen benutten en omzetten in succesvolle culturele projecten. Park Parcours zou wel eens een hele mooie traditie kunnen worden.

Park en Ravelijn worden op 23 juni omgetoverd tot feestterrein. In het park komen paviljoens met diverse thema’s als: Eco/innovatie, nautisch en sport, kunst en groen. In en rond de vijver komen allerlei activiteiten en op de Cornelis Slootmanslaan trekt een vintagemarkt de aandacht, compleet met marktkramen, kermisattracties, antieke spullen, vintage kleding etc. Gedurende de hele dag zijn er optredens van diverse koren, orkesten en de Fanfare van de Luchtmacht. Aan een natje en droogje is uiteraard ook gedacht.

Springen dat het een lieve lust is

Een van de klappers wordt de komst van Bossaball. Volleybal op een springkussen. Een snel en dynamisch spel dat Nederland in een rap tempo verovert. Iedereen kan meedoen. Bossaball vormt op 23 juni de kern van een springdorp waar de jeugd zich tot in de kleine uurtjes kan uitleven. En dit is maar een van de vele aantrekkelijke activiteiten voor jong en oud.

Duurzame bedrijven/producten gezocht

Bij de organisatie van Park Parcours staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Duurzaamheid is belangrijk. Niet alleen thuis maar ook bedrijven dragen hun steentje hieraan bij.  Bedrijven zijn grootverbruikers en kunnen dus veel doen met dit thema. De organisatie roept dan ook alle bedrijven met vernieuwende nieuwe ecologisch producten op om zich te melden bij de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 0164-240178. Sponsoren zijn uiteraard ook van harte welkom.

Begin juni is het complete programma bekend.  Hou hiervoor binnenkort de media en onze speciale Facebook pagina in de gaten.  Dat het een dag wordt waar iedereen nog lang over na zal praten is wel duidelijk. Van het middaguur tot middernacht is het feest. De dag wordt afgesloten met een keur aan optredens op het Ravelijn. Dit gebeurt onder de naam Bergen Bis. Een aantal jaren geleden een klapper op de Grote Markt. Het is een moment waarop Bergse talenten hun beste beentje voorzetten dat niemand mag missen.

De dag is uiteraard gratis toegankelijk.