Afgelopen zaterdag was het weer genieten geblazen aan Atelier Ravel, waar het open dag was.

De route is inmiddels bekend. Op het oude terrein van voormalig kartonnage fabriek Trimbach is een bont gezelschap van kunstenaars (tijdelijk) gevestigd in de kantoorgebouwen.

Afgelopen zaterdag 7 september kon het publiek zich laven aan de meest uiteenlopende vormen van kunst. De bezoeker werd getrakteerd op de meest wonderlijke en prachtigste kunstuitingen. Waar technike, passie en creativiteit met elkaar walsen, ontstaat er iets wonderlijks en word je als bezoeker meegezogen in die wereld die de kunstenaars voor je weven. Je verdwaalt in tijd omdat je oog steeds weer tot een ander kunstwerk wordt getrokken. Materiaalkeuze doet je soms glimlachen, dan weer verwonderen. Hoe komt de kunstenaar op zijn of haar ideëen? Ach je moet het gewoon zien en ga dan ook gelijk eens met de kunstenaars in gesprek. Immers, zaterdag 14 september kunnen we weer terecht. Dus voor diegenen die afgelopen zaterdag gemist hebben.... grijp je kans en verrijk de kunstenaars met een bezoekje.

Wie weet kun je gelijk een afspraak maken om van het "vak te proeven",  zoals bij voorbeeld Rachel van Rompaey les geeft.

Wel een waarschuwing..... zij die geproefd hebben van dit wonderlijke metier, zijn voor altijd verslaafd en gaan voortaan op in de wonderlijke wereld van kunst.  En wij als bezoeker?.... wij laten de tijd even bevriezen als we getrakteerd worden op al dat fraais dat de kunstenaars ons tonen.