Elk jaar weet Paula Withagen haar publiek te verrassen met een paar hele speciale weekeinden

De meer dan prachtige beeldentuin van Paula https://www.facebook.com/beeldentuinPaulaWithagen/ is dan het podium voor een keur aan kunstenaars die zich presenteren. Waren het eest zes kunstenaars, is daar later schrijver Sonn Franken aan toegevoegd.

Loes Müller: Sieraden

Loes is ooit begonnen met aquarellen en beeldhouwen. Zij is veelzijdig en werkt nu met zilver, vilt en koper om haar sieraden te maken. Wonend in de polder in Zeeland dicht bij de Oosterschelde, staat de natuur centraal in haar werk. Privé-adres: Middenhof 3a, Rilland. Tel: 06-21502743. Website: loesmuller.com . 

Adriaan Vroegop: Assemblages

Adriaan Vroegop is geboren op de rivier de Merwede in Werkendam in 1967. Sinds 1998 wonend in Sint-Annaland op het prachtige eiland Tholen. Hij heeft een opleiding gevolgd op de Middelbare Tuinbouw School in Aalsmeer als bloemsierkunstenaar. Daar ligt dus ook zijn basis als huidig kunstenaar. Het combineren van diverse hergebruikte materialen tot een compositie zijn terug te vinden in al zijn prachtige kunstwerken. Soms puur natuur, soms met een knipoog.

Frida van Overbeeke: Glas

Bij het maken van beelden ga ik uit van de mens, hoe mensen doen, hoe ze zich gedragen en bewegen. Mensen beeld ik uit in brons.

Werken met glas is altijd heel spannend, glas snijden in de vorm die je wil. Kleuren zoeken, tegen of over elkaar leggen, als je kleuren over elkaar legt speelt ook de andere kleur mee, je gaat dan mengen. Als het geheel naar mijn zin is ga ik het glas bakken in een speciale oven op 650 tot 800 graden, afhankelijk hoe ik het uiteindelijke resultaat wil hebben. 

Moet het een schaal worden, leg ik de platte plaat weer in de oven, ditmaal op een mal. De plaat wordt weer verwarmd tot 700 graden en zakt dan in de vorm.

Patricia Valkenburg: Textiele vormgeving

Relevante opleiding:

1998-2003 Textiele vormgeving, gegeven door Irene van de Wolf                2002-2004 Opleiding hoedenmodiste, Instituut Cuppens-Geurs                    2010-2014 Keramiek, IKO, kunstacademie in Hoogstraten

Sinds 2005 geef ik les in textiele vormgeving en dan met name het maken en verwerken van vilt.                                                                                       Als lid van het Beeldend Kunstenaars Collectief Roosendaal, van de Nederlandse hoedenvereniging, en van Creatief Contact Halderberge sinds 2006 meegedaan aan diverse kunstroutes, kunstevenementen en tentoonstellingen door heel Nederland.                                                                                                    In 2013 winnaar Cultuurprijs Halderberge.

06-42517672, www.patriciavalkenburg.exto.nl , @patricia.valkenburg

Sonja Peersman: Keramiek

Sonja Peersman 1954 uit Halsteren is, wat je noemt, een doorgewinterde keramiste. Waar zij vroeger, in haar pottenbakkerij in Bergen op Zoom, voornamelijk gebruikskeramiek maakte heeft zij zich tegenwoordig in Halsteren met veel plezier toegespitst op 2 verschillende stooktechnieken nl: 1 Saggar, Het werk gaat dan in een keramisch vat, met pigmenten en brandbaar materiaal en samen gaat het in de keramiekoven,waar het wordt opgestookt tot 950 graden. De materialen beïnvloeden en kleuren het werk. Dat is altijd weer een verrassing. Hierbij probeert zij het echter zo te sturen dat er wolkenblauw tevoorschijn komt. 2 Raku, In een gasoven wordt het werk gestookt tot 1000 graden. Dan wordt het roodgloeiend met een tang uit de oven gehaald en in zaagsel gelegd. Er ontstaat een vuur waar weer een deksel op gaat. Hierbij probeert zij zoveel mogelijk koperkleuren te realiseren. Voor de verandering maakt ze soms ook wel eens vreemde vogels met een komisch aspect. Alles is handgedraaid op de draaischijf, want: “draaien is mijn passie” zegt Sonja.

Paula Withagen: Beelden en schilderijen

Opleiding: Beeldhouwen, Koninklijke Kunstacademie, Antwerpen.

Diverse symposiums in Italië en België.

De steensoorten waar zij in werkt zijn: Arduin, marmer, albast en verschillende serpetijnsoorten. Deze komen uit België, Italië, Spanje en Zimbabwe.

Bijna altijd kapt zij menselijke figuren. Bij eenlingen zoekt zij vooral naar houding en emotie, soms bewegen deze figuren zich op de rand van het spanningsveld, dan weer lijken ze bevroren in hun houding.

Tot slot is voor haar de eenheid 'beeld en sokkel' fundamenteel.

Evenals in de beelden, zijn er menselijke figuren te ontdekken in de schilderijen. Dus men zou van gebeeldhouwde schilderijen kunnen spreken.

Sonn Franken: Proza en Poëzie

Opleiding: Gymnasium – Alfa kant.

Diverse Boek evenementen en Lezingen

Sonn Franken is de zevende telg uit een naoorlogs arbeidersgezin van acht kinderen. 

Al op school stonden zijn schriften vol met zelf verzonnen verhaaltjes, waar ook met de inkt pen getekende versierseltjes aan toegevoegd werden. Eenmaal op het Gymnasium werd zijn interesse voor het geschreven woord alleen maar aangewakkerd door het lezen van verhalen en poëzie, niet alleen in het Nederlands, maar ook in talen als Latijn, Duits, Engels en Frans.

In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek: “De oversteek”, een fantasy boek. Het smaakte naar meer en sindsdien heeft hij al 15 publicaties op zijn naam staan. De schrijver in hem stond op.

Inmiddels hebben meer dan 50 gedichten en korte verhalen hun weg gevonden in nationale en internationale bundels, websites en magazines.

Als journalist / fotograaf combineerde hij zijn passies m.b.t het geschreven woord en het op beeld vastleggen van momenten.

De boeken van Sonn reizen inmiddels de wereld rond in het Nederlands, Duits en Engels.