Op zaterdag 15 juni keert muziekfestival PopMonument na twee uitverkochte edities (2021 en 2022) terug naar Veere.

Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere muziek, kunst en verhalen uit dit pittoreske stadje.

Vandaag voegt het festival de laatste namen toe aan het programma met als klap op de vuurpijl nóg een headliner: Thomas Azier zal mét band het festival afsluiten op zaterdag 15 juni in de Grote Kerk Veere. Folkartiest Kiki Deirdre en singer-songwriter DEHAZE sluiten het rijtje nieuwe namen af. 

In en rondom de imposante Grote Kerk Veere vinden diverse optredens plaats van bekende en talentvolle artiesten. Naast de Grote Kerk zijn er ook optredens in de monumenten Stadhuis De Vierschaar, Kleine Kerk, Zeemanskamer en Cisterne. 

Eerder werden al headliner Jett Rebel, die een speciale akoestische set speelt, Pitou, Amatorski, Porcelain id en KIND HUMAN bekendgemaakt. Hiermee is het muziekprogramma compleet. Het tijdschema wordt binnenkort gepubliceerd.

Programma highlights:

• Thomas Azier is een Nederlandse artiest die begon met het maken van elektronische popmuziek en zich later richtte op meer experimentele vormen van muziek en zijn eigen taal vond. Zijn laatste albums The Inventory Of Our Desire (2023) en een betoverende live-opname met het Noordpool Orkest (2023) werden unaniem geprezen. Live laat hij de perfectie van zijn studiowerk volledig los, om zich samen met het publiek onder te dompelen in de energie van het moment. De shows zijn explosief. De spanning van het onverwachte zorgt voor zinderende intensiteit.

• Jett Rebel is een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene. Als singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer heeft Jett Rebel een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat zowel fans als critici blijft verrassen. Speciaal voor PopMonument zal Jett Rebel een akoestische set ten gehore brengen in de Grote Kerk van Veere.

• Belgische band Amatorski is, in navolging van Aafke Romeijn (2022) en Luka (2023) dit jaar artist in residence van PopMonument. De band bracht dit jaar na een lange periode van stilte album ‘Curves and Bends, Things Veer’ uit. Een plaat die voortkwam uit de zoektocht naar relaties tussen mens en natuur. Voor PopMonument maakt Amatorski de verbinding met de geschiedenis van de Kleine Kerk Veere waar ze zullen spelen.

Kaartjes zijn te koop

De kaartverkoop is gestart. Een regulier festivalticket kost 35,00 euro. Voor jongeren t/m 27 jaar oud zijn een gelimiteerd aantal goedkopere tickets à 25,00 euro verkrijgbaar. Met een ticket krijgt de bezoeker toegang tot alle monumenten, muziek en kunst. Het festival begint zaterdag 15 juni om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 00.00 uur.