DST-CHEMICALS A/S, dat innovatieve en milieuvriendelijke reinigings- en onderhoudsproducten voor de metaalverwerkende industrie produceert, heeft op 21 mei 2024 de Eco-Point Groep volledig overgenomen. Sinds 1991 ontwikkelt, produceert en distribueert het Nederlandse bedrijf milieuvriendelijke reinigingsproducten voor industriële klanten. 

“Deze overname is een mijlpaal voor DST-CHEMICALS A/S en een bewijs van onze inzet om milieuvriendelijke oplossingen aan de industrie aan te bieden”, zegt Jacob Funk, CEO van DST-CHEMICALS A/S.  “Het is een groot genoegen om Eco-Point en haar getalenteerde medewerkers te verwelkomen in de DST-familie. Dit is een grote en belangrijke stap voor DST-CHEMICALS in onze inspanning om onze positie als leidende speler in milieuvriendelijke producten voor industriële reiniging en oppervlaktebehandeling te behouden en te versterken.”

De toetreding van Eco-Point tot de DST-CHEMICALS Groep brengt extra expertise op het gebied van productontwikkeling en innovatieprocessen met zich mee. De twee bedrijven hebben duidelijke overeenkomsten als het gaat om de houding ten opzichte van de ontwikkeling van duurzame industriële chemie en een bedrijfscultuur die prioriteit geeft aan de werkomgeving en nauwe klantrelaties. 

De overname zal ook de activiteiten van DST-CHEMICALS in Nederland en België aanzienlijk versterken en DST-CHEMICALS zal de groei ambities van Eco-Point in geselecteerde exportmarkten versterken. 

Zowel Eco-Point als DST-CHEMICALS zullen hun dagelijkse activiteiten voorzetten zoals voorheen. Eco-Point zal op de markt worden gebracht als: Eco-Point – onderdeel van DST-CHEMICALS. Waar zinvol zullen de samenwerking en synergieen tussen de twee bedrijven worden geoptimaliseerd. De huidige samenwerking met klanten, leveranciers en andere partners zullen onveranderd worden voortgezet.