Publiekswandeling op 26 mei

 

Publiekswandeling Landgoed Mattemburgh op 26 mei

De tuinen van landgoed Mattemburgh behoren tot één van de vijf gaafst bewaard gebleven stijltuinen van Nederland. Pronkstukken zijn het Fürst Pückler von Muskau-bed en de oude kuipbomen. De gidsen vertellen u over de geschiedenis, de bewoners en andere wetenswaardigheden van Mattemburgh. Tijdens deze rondleiding mag je ook de villa bezichtigen!

Landgoed Mattemburgh is gesticht door de familie Cuypers. De laatste telg van dit geslacht, Marie-Louise, heeft het geschonken aan Brabants Landschap. In het voorjaar van 2022 is de kleine expositie in de villa uitgebreid met nieuwe museumstukken van haar jeugd. Ook zijn nieuwe foto's te bekijken van het leven op het landgoed. Voor deze unieke wandeling moet je je vooraf aanmelden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten

Verzamelen op 26 mei om 13.30 uur op Landgoed Mattemburgh bij de Wintertuin naast P1. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten bedragen €8,- per persoon, (beschermers €4,- per persoon bij vertoon van uw jaarkaart).

Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

 

Na afloop van de wandeling kun je nog lekker nagenieten in de sfeervolle Orangerie of op het terras. In het restaurant is ook een informatiepunt met folders en een touchscreen.

 

Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl  of op www.orangeriemattemburgh.nl