Wat een mooie zon overgoten kindervastenavend

Kindervastenavend

 

Wat een mooie zon overgoten kindervastenavend. Om 14.22uur kwamen de hoofdrolspelers uit de ramen van het stadhuis, luid toegejuicht door alle aanwezige kinderen hun ouders en opa’s en oma’s. Prins Wannes III wilde de Nar, Steketee en de Gròòtste Boer in de maling gaan nemen door zich te verkleden als kip. Volgens mij is dat goed gelukt. Want ze hadden nog niet eens in de gaten dat de Prins verkleed als kip achter hun doorliep naar de kippenren. Toen ze eenmaal door hadden dat er een in de ren was met een kip er in waren de rapen gaar. Een vlieg die roet in het eten gooide wilde Steketee en de Nar wel een even wegjagen met een vliegenmepper. Later zat die vlieg op de neus van de Peperbus die er behoorlijk scheel van ging kijken.

Wen met veel gerommel en vallende flessen in het schuurtje van de Gòòtste Boer vond men een propeller en vleugels waar ze een vliegmachine mee konden maken. Maar ook een bus met buskruit hadden ze gevonden en dachten dat het een bus met kruit was zoals in de keukenlade. Daar konden ze de kip wel mee voeden…………dat ging dus helemaal mis en werd het een plofkip die met een knal op de Peperbus terecht was gekomen.

Gelukkig waren de kinderen niet hun Rammelbusje met kippenvoer niet vergeten en lokte zo de kip weer naar beneden zodat deze herenigd kon worden met de Gròòtste Boer, Nar en Steketee. Maar als klap op de vuurpijl kwam Prins Wannes III uit het kippenpak. Eind goed al goed, dus konden de kinderen allen gaan dweilen naar de Geit met de dweilbandjes die op de hoeken van de Grote Markt gereed stonden.

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers