Een dweilbandfestival van hoog niveau

Dweilbandfestival

 

Dweilband de Stokstèèrte heeft dit jaar de sjoowprijs ontvangen uit de handen van Prins Wannes III op het 52e dweilbandfestival. Met de apotheose op de Grote Markt werden de prijzen bekend gemaakt.

• Worstprijs naar Me doen mar wa.

• Vernuuwingsprijs naar Wa motte de’r mee

• Meziekprijs naar Lat Mar Ore

• Peblieksprijs naar De N’ond van Ellewie

• Sjooprijs naar DB de Stokstèèrte

 

Het festival werd even onderbroken door Prins Wannes III om de Daltons zo ze werden genoemd van klein tot groot te eren met hun hart voor de Vastenavend. Frank, Kees en Jos Nuijten kregen een ere medaille omgehangen voor bewezen diensten en dat ze altijd klaar stonden voor de Vastenavend.

Vijfentwintig bands deden een gooi naar de te verdelen prijzen. Het programma was bomvol, maar ook de zaal barste uit zijn voegen. De juryleden Suus Touw, Meike Warmoeskerken, Wouter van de Watering en Janneke Slokkers handen hun handjes vol om dit alles te beoordelen. Alle optredens waren weer van hoog niveau, al kan er maar een de winnaar zijn. Na het festival koersten de bandjes in volle klanken richting de Grote markt waar het weer een oorverdovend geluid was van de vastenavend liedjes van alle aanwezige bands.

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers