Levert enorm bedrag op voor MIND

Goede Doelendag MollerJuvenaat levert enorm bedrag op voor MIND

Bergen op Zoom – Woensdagmiddag is de opbrengst van de jaarlijkse Goede Doelendag overhandigd aan Sabina Vissers, fondsenwerver acties en evenementen van MIND, de organisatie waar de leerlingen van het MollerJuvenaat zich eerder dit jaar voor hebben ingezet. Afgelopen juni hield het MollerJuvenaat de terugkerende sociale actie, waarbij alle leerlingen opgeroepen worden om geld op te halen voor een goed doel. Ieder jaar mogen leerlingen een dergelijk doel zelf aandragen en dit jaar werd uiteindelijk gekozen voor MIND; een organisatie die zich inzet voor psychologische klachten bij (vooral) jongeren.

Vrijdag 2 juni hebben leerlingen de meest uiteenlopende acties bedacht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor MIND. Van een pop-up lunchrestaurant op school tot flessen inzamelen en van een gesponsorde fietstocht tot een geheel verzorgd diner door gymnasium 5-leerlingen, je kunt het zo gek niet bedenken of het was een actie op het MollerJuvenaat. Deze actiedag leverde dit keer maar liefst €18.779,92 op voor MIND. Vissers was gistermiddag op het MollerJuvenaat aanwezig om de mooie cheque in ontvangst te nemen. Vissers nam direct van de gelegenheid gebruik om de aanwezige leerlingen middels een presentatie voor te lichten over wat MIND als organisatie doet en hoe het gesteld is met de psychische gesteldheid van de huidige Nederlandse jongeren.

Aan het einde van dit schooljaar zal er opnieuw een Goede Doelendag plaatsvinden, waarvoor het goede doel nog door leerlingen moet worden gekozen. De eerste actie is echter inmiddels al in volle gang, zo kunnen er deze weken al passend bij Kerst zuurstokken gekocht worden en zal de opbrengst gaan naar het nieuwe goede doel.