Dhr.W.Mouwen, lid van de heemkundekring Halsteren vertelt

 

Tentoonstelling cafe’s vanaf 1900 in Halsteren.

 

Dhr.W.Mouwen, lid van de heemkundekring Halsteren organiseert een Tentoonstelling over de cafe’s in Halsteren  vanaf 1900.

Door middel van een foto expositie wil hij laten zien hoeveel cafe’s groot en klein er vanaf 1900 in Halsteren waren. Een groot gedeelte hiervan bestaat niet meer. De foto’s zullen vergezeld gaan van een begeleidende tekst en wat voorwerpen uit de verschillende zaken zoals b.v. asbakken enz.  Wil Mouwen heeft lang gewerkt aan het verzamelen van foto’s en gegevens om deze expositie te kunnen verwezenlijken en hoopt eventueel nog ontbrekende gegevens van  bezoekers te horen. Voor veel Halsterenaren zal dit een feest van herkenning worden. Komt u dus zeker een kijkje nemen in het heemhuis op zaterdag 21 en zondag 22 okt en zaterdag 28 oktober .

De openingstijden zijn: zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. In de loop van 2025 zal er dan een boek verschijnen over deze cafe’s.

Een mooie expositie over een bijzonder Halsters onderwerp , want zoals de meeste dorpen ,zeker in Brabant had Halsteren veel kleine, maar ook grotere cafe’s in het verleden.

Zeker de moeite waard een kijkje te komen nemen.

Toegang is gratis.

Zaterdag 21 en 28 oktober en zondag 22 oktober ’23

Hof van Ram

Beeklaan 29a

Halsteren.