investeren in talent loont

Foto: Gijs Proost

 

Begeleiden naar werk

Our Workflow is een samenwerking tussen Curio isk en netwerkorganisatie Samen in de Regio en heeft als doelstelling jonge nieuwkomers die geen startkwalificatie kunnen behalen, te begeleiden naar werk. Dit gebeurt via praktijkgerichte arbeidstrajecten die tot stand komen door duurzame samenwerkingen tussen overheid, onderwijs, bedrijfsleven en organisaties met een maatschappelijk karakter.

Indrukwekkende resultaten

Het project heeft tot nu toe indrukwekkende resultaten opgeleverd. Volgens de beschikbare cijfers in mei 2023 zijn 75 jongeren geholpen bij het vinden van werk. Of konden zij zich verder ontwikkelen voor een doorstroom naar een opleiding mbo Entree. Bovendien zijn er vijf participatiebanen gecreëerd. Dit betekent dat deze jongeren werkervaring hebben kunnen opdoen. Op Curio isk zijn interne leerwerkplekken gerealiseerd waar de deelnemers in een veilige omgeving werknemersvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Investeren in talent

Het is vermeldenswaardig dat 37 van deze jongeren een certificaat hebben behaald, zoals een VCA-, SVA1 Schoonmaak-, Keuken assistent- of autotheorie-certificaat. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt verder. Deze prestaties tonen aan dat samenwerking en investeren in talent positieve resultaten opleveren.

Ondersteuning

Our Workflow ontving financiële ondersteuning van verschillende instanties, waaronder Regio West-Brabant, West-Brabant werkt met Talent, Provincie Noord-Brabant en bedrijfsleven. Dit droeg bij aan het succes van het project. Uiteraard ligt de mogelijkheid voor het behalen van deze resultaten bij de inzet van leerkrachten en coaches, en bij de samenwerking met diverse bedrijven en organisaties. 

Samenwerking

Naast actieve samenwerking tussen Samen in de Regio en onderwijsinstelling Curio is er samengewerkt met ABN AMRO, Brasserie De Berk, Cargill, Ricoh/DHL, WVS, Montapacking, Calvin Klein, DKG, Ter Stal, Bleckmann, Torio, H.Essers, tanteLouise, Bouwmensen, IW Brabant-Zeeland, FMI/21 Groep, KWS/VolkerWessels-inclusief, S&L Zorg, Meemakerz, Graphic Packaging, MSQ, Camping Uit & Thuis, WOD4lif(v)e, Carwash Factory Roosendaal, Concrete Valley, Wij-techniek, De Kringloper/Saver en BlijGebit.