Ook Stichting de Vierschaar is tijdens de Krabbenfoor present op het Cultuurplein (ingang Hofstraat) op het Markiezenhofcomplex.

Nog niet op donderdag, maar wel op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli van 12.00 tot 18.00 uur. Met het eigen promotieteam dat de nieuwe mega-productie ’53 aanprijst. In de kraam van De Vierschaar zijn tickets voor de nieuwe productie ’53 te koop. Op zich bijzonder, omdat de tickets in de regel alleen online te bestellen zijn.

’53 is een aangrijpend, spannend en ontroerend eerbetoon aan de slachtoffers en redders bij de Watersnoodramp uit 1953. Een cast van meer dan honderd spelers voert het schouwspel tussen vrijdag 8 en zaterdag 23 september tienmaal ’s avonds op in de open lucht op fort De Waterschans .

Op een podium van duizend vierkante meter, ondersteund door adembenemende video-projecties van Bigboy Film uit Bergen op Zoom en indrukwekkende muziek van Arjan van Tricht van First Take Music uit Etten-Leur. Per voorstelling kunnen zo’n 1200 bezoekers terecht op drie overdekte tribunes.

Voor het speciaal gebrouwen ’53 bier kunnen liefhebbers op het Cultuurplein terecht bij restaurant La Pucelle tegenover de kraam van de Vierschaar. Voor meer info over ’53 en het theaterdiner van Mijn Keuken Events en Pion Organisatie en Evenementen: www.vierschaar.nl

De in rode poloshirts gehulde dames van het promoteam vragen met flyers ook aandacht voor HIK (de plaatselijk Stichting Historische Kostuums), die al meer dan 25 jaar de kleding verzorgt bij de Vierschaarspektakels, maar ook bij de Maria Ommegang en op Jeugdmonumentendag. De kraam van De Vierschaar in ingericht met behulp van HIK en Stichting Decorbouw, ‘hofleverancier’ van spectaculaire decors bij de Vierschaar-producties.