Ondernemersvereniging Sterck, het Markiezenhof, OGM (Ondernemersvereniging Grote Markt) en Frank Vale en Jos Roels (organisatoren van onder andere de IJsbaan) slaan de handen ineen.

Zij hebben het gezamenlijke plan om in december een winterevenement neerte zetten voor Bergen op Zoom. “Magisch Bergen op Zoom” wordt een evenement voor jong en oud met een breed scala aan activiteiten, entertainment en beleving, passend in stijl van de historische binnenstad.

In december zullen het Markiezenhof, het Beursplein, de Grote Markt en omliggende winkelstraten en pleinen schitteren met feestelijke verlichting en prachtige decoraties. Lokale ondernemers krijgen de kans om tijdens kerstmarkten een verscheidenheid aan ambachtelijke producten, handgemaakte geschenken, lokale en seizoensgebonden lekkernijen en decoraties te presenteren. Het culturele aspect mag natuurlijk niet ontbreken.

Er wordt podium geboden aan liveoptredens, muzikale uitvoeringen en dansshows variërend van lokale talenten tot entertainment om de magie tot leven te brengen. Passend bij de kerstgedachte wordt ook onderzocht hoe er samen met partners invulling gegeven kan worden aan een actueel maatschappelijk thema of goed doel.

Door krachten te bundelen kan het evenement veelzijdig worden gebruikt en een podium zijn voor stichtin gen, verenigingen en ondernemers uit zowel de binnenstad als daarbuiten. Het idee is om een jaarlijks terugkerend en groeiend evenement te creëren als aanvulling op de evenementenkalender waar steeds meer partijen op kunnen aanhaken. Een mogelijkheid voor ondernemers, overheid en andere belanghebbende om gezamenlijk Bergen op Zoom ook tijdens de winterperiode als BeLeefstad nadrukkelijk op de kaart te zetten.