Bergen op Zoom denkt altijd dat het de Carnaval uitgevonden heeft, dat carnaval zelfs niet bestaat want wij noemen het Vastenavend.

We hebben dan ook de beste van allemaal, met ook de mooiste optocht van heel de wereld waar alleen de echte Bergse talenten tot volle bloei kunnen komen. Laat nu net een aantal bouwclubs uit de randgemeenten al jaren meedoen met de mooiste gerijkes, zoals die van CV het Vagevuur.

Ooit zijn ze begonnen bij de familie Loos in een kippenkot. De bouwsels van deze bijzondere club mensen laat zich het best omschrijven als groot en en het oog tartend met details. Ze behoren altijd tot de pareltjes van de optocht. Tijd dus om deze vereniging eens nader onder de loep te nemen. Allereerst vroeg ik hen om zichzelf eens te omschrijven. Dit was hun antwoord: “C.v. ‘t Vagevuur is een bouwclub die zijn oorsprong heeft gevonden in Lepelstraat. Hoewel we in Halsteren bouwen, zal niemand het ontgaan dat de club die uit Lepelstraat is voortgekomen, altijd een Lepelstraatste club zal blijven. Dit zit diep in de wortels waar deze Bouwclub op staat. We hebben veel jonge mensen rond lopen die de verschillende takken van het bouwen goed onder de knie hebben. Ook is het leuk om te vertellen dat we een van de oudste bouwclubs van gemeente Bergen op Zoom zijn, in het jaar 2006 hebben we ons 44-jarig bestaan gevierd, en zijn nu hard op weg naar de 55-jaar”. Kijk dat is iets wat ons wel aanstaat, je afkomst nooit verloochenen. Opvallend is dat juist hier de aanwas van jong talent wel goed in orde is, in tegenstelling met een hoop Bergse clubs die snakken naar vers bloed. Dit jaar heeft de club iets speciaals voor de toeschouwer in petto: “De promotie van de Brabantse Wal gaat ook in 2012 door. Dit jaar hebben wij daar op ingespeeld, ons motto ‘’De Brabantse Wallstreet’’, uiteindelijk vertaald in het aankomen van de wagen, hier beginnen we met de beurs, en een grote belegger die slapend rijk denkt te gaan worden. Rustig volgt er een wandeling over de brabantse wal langs alle ‘’Pareltjes’’ en natuurlijk de 3 AAA’s die de streek rijk is.. Over dit alles kijkt rijkhalzend een grote lachende moneymaker uit die het geheel gade slaat. en toeziet op de Provincie die geld in de goudmijn van de Brabantse Wal pompt. Eindigend met een Ceremoniemeester die met zijn zeemanskoor het huwelijk tussen Brabant en Zeeland probeert te sluiten.. en zal het dan alleen bij één kusje blijven! Dit jaar hebben we ook een bijzonder speldje uitgebracht, te koop voor € 3,- bij onze leden. deze verwoord ‘’onze’’ Wallstreet. dit is de voorkant van het bekende Beursgebouw in New York, maar dan met een Brabants Tintje.

open dag , het is op Zaterdag 11 Februari van 20:00uur tot 01:00uur

de Open avond word gehouden in onze bouwloods aan de Canadaweg 34a te Halsteren, industrieterrein Oude Molen

 

- Deelnemers

Wij rijden in de optocht van Lepelstraat en Halsteren mee met de A-categorie, in Bergen op Zoom worden we ingedeeld in de C-categorie.

 

- Wat is er anders dit jaar, wat kunnen we verwachten

De promotie van de Brabantse Wal gaat ook in 2012 door. De ambities om de aantrekkingskracht van de Brabantse Wal te vergroten gaan steeds verder.

Dit jaar hebben wij daar op ingespeeld, ons motto ''De Brabantse Wallstreet'', uiteindelijk vertaald in het aankomen van de wagen, hier beginnen we met de beurs, en een grote belegger die slapend rijk denkt te gaan worden. Rustig volgt er een wandeling over de brabantse wal langs alle ''Pareltjes'' en natuurlijk de 3 AAA's die de streek rijk is.. Over dit alles kijkt rijkhalzend een grote lachende moneymaker uit die het geheel gade slaat. en toeziet op de Provincie die geld in de goudmijn van de Brabantse Wal pompt. Eindigend met een Ceremoniemeester die met zijn zeemanskoor het huwelijk tussen Brabant en Zeeland probeert te sluiten.. en zal het dan alleen bij één kusje blijven!?

 

Dit jaar hebben we ook een bijzonder speldje uitgebracht, te koop voor € 3,- bij onze leden. deze verwoord ''onze'' Wallstreet. dit is de voorkant van het bekende Beursgebouw in New York, maar dan met een Brabants Tintje.

 

- Wat gaan jullie verder nog doen deze Vastenavend met de optocht en andere evenementen?, en lever je agenda aan

11 Februari   Open Avond CV 't Vagevuur. (onze eigen open avond)

18 februari    Optocht Lepelstraat

19 februari    Optocht Halsteren

21 Februari    Optocht Bergen op Zoom.

26 Februari    Kijkdag op de Kaai